Buna ziua....am si eu o problema cu firma de recuperari [NUME]....acum cativa ani am fost girant pentru un credit la [BANCA]...persoana pentru care am fost girant a plecat din tara si nu si-a mai achitat creditul....acum ma suna cei de la [NUME] si ma ameninta sa platesc creditul daca nu ma dau in judecata .
Ce pot sa fac, deoarece debitul este mare si eu nu am posibilitatea sa-l achit?
De platit ...platiti in locul lor...discutati cu banca sa va permita reesalonarea platii .Depuneti plangere penala pentru inselaciune!!!Cereti daune materiale!!
Nu e obligatoriu sa platiti.
Ca fidejusor ( girant) aveti la dispozitie beneficiul de discutiune - adica sa se indrepte creditorul spre debitor sa il execute silit - si beneficiul de diviziune - daca sunteti mai multi fidejusori.
Doar daca nu ati renuntat la aceste beneficii in mod expres.
Pentru a preintampina alte situatii neplacute,incercati contactarea recuperatorului esalonarea platilor restante
Ulterior aveti dreptul sa formulati actiune impotriva creditorului real debitor
Pentru a preintampina alte situatii neplacute,incercati contactarea recuperatorului esalonarea platilor restante
Asta atrage niste consecinte foarte dureroase, cum e recunoasterea datoriei, intreruperea prescriptiei, renuntarea la diverse beneficii pe care girantul le are.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
c.a.
s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la ... (vezi toată discuția)