avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la executare daca nu se acopera creditul debitorii sunt obligati sa plateasca sau girantul in virtutea actului facut.
Cel mai recent răspuns: c.a. , utilizator 12:56, 13 Octombrie 2010
girantul
Oricum executarea se face impotriva ipotecii girantului.
Bancile de regula nu mai au treaba cu titularul contractului cand au ipoteca imobiliara, se indreapta direct asupra ipotecii.
multumesc
dar daca suma licitata nu acopera creditul si girantul nu mai vrea sa plateasca diferenta?
atentie, puteti formula o contestatie la executare, puteti invoca beneficiul discutiunii, al diviziunii, ca acel creditor sa se indrepte impotriva debitorului principal,.. etc
sunt elemente de detaliu care trebuiesc verificate de specialist

Alte discuții în legătură

Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)
Iopoteca lauranew lauranew buna ziua in urma cu trei ani am ajutat o familie (prieteni) sa obtina un credit si am pus ipoteca apartamentul meu. de cateva luni refuza sa plateasca ratele ... (vezi toată discuția)