avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Lamuriri contract fidejusiune
Discuție deschisă în Executare silită

Lamuriri contract fidejusiune

Buna ziua,

Va rog mult, explicati-mi ce inseamna urmatorul paragraf:
Fidejusorul are dreptul de a invoca beneficiul de discuţiune, beneficiul de diviziune si de a promova acţiune în regres împotriva debitorului principal pentru plata sumelor avansate în vederea stingerii obligaţiei principale, pentru cheltuielile efectuate după notificarea debitorului şi pentru dobânzile la sumele plătite creditorului.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Katri , utilizator 10:00, 18 Septembrie 2009
Inseaman ca ca gcel care gireaza are dreptul de a cere ca mai inti sa fie urnmarit debitorul daca sunt mmai multi giranti sa fie urmariti si acestia si sa poat recupera suma pe care o plateste pentru stingerea datyoriei sau legata de stingerea acestei datorii
Beneficiul de discuţie este dreptul fidejusorului de a cere creditorului sa urmăreasca mai întâi debitorul principal şi numai în situatia în care nu işi va valorifica creanţa din bunurile debitorului, să-l urmăreasca pe el (fidejusorul).

Beneficiul de diviziune este dreptul oricăruia dintre cofidejusori, împotriva cărora s-a început urmărirea, de a pretinde creditorului să-şi dividă creanţa, şi să o reducă proporţional, în funcţie de câţi fidejusiri sunt.

Dreptul de regres este dreptul fidejusorului, ca după ce a plătit creditorului datoria debitorului, să se indrepte asupra acestuia din urmă pentru a-şi recupera tot ce a platit creditorului inclusiv dobânzile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire avalist CORINA CONSTANTIN CORINA CONSTANTIN Buna ziua!Am calitatea de fidejusor intr-un contract de imprumut contractat de un SRL.In contractul de credit, la cap. Garantii, apar eu cu o garantie ... (vezi toată discuția)
Fidejusori getuta getuta Buna seara . Pot fi numita fidejusor daca nu am domiciliul in teritoriul jurisdictional al tribunalului judetean la care trebuie sa se dea obligatia ? (vezi toată discuția)
Garantia vanzatorului ContSters740 ContSters740 Buna ziua Va rog sa ma ajutati la urmatoarea problema. Pot sa scriu in continutul unei promisiuni de vanzare-cumparare \" Promitentul vanzator nu raspunde ... (vezi toată discuția)