avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot da demisie dupa concediu medical ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot da demisie dupa concediu medical ?

Buna seara tuturor,

Am o intrebare legata de cererea de demisie cu sau fara preaviz cu acordul partilor.
Nu as vrea sa fiu nesimtita sa depun demisia in baza articolului 79 alin. (8) din codul muncii, asa ca voi sta in preaviz cele 14 zile calendaristice.
In fine, in toata luna mai am fost in concediu medical datotrita unui accident fizic, pana pe data de 28 mai.
Datorita motivului ca imi schimb resedinta in alt oras, si implicit locul de munca, pe data de 31 mai, in prima zi imediat lucratoare, doresc sa depun cererea de demisie la locul actual de munca.
Deci intrebarea mea este : Exista vreo lege care reglementeaza faptul ca nu as avea voie de a-mi depune demisia imediat dupa concediu medical?

Va multumesc anticipat,
Amalia
Cel mai recent răspuns: zeita_zeita , utilizator 10:43, 5 Iunie 2010
Demisia se poate depune la expirarea concediului medical. este un act unilateral de vointa art 79alin1 ... si poate fi aprobata de catre angajator fara a sta in preaviz (art 55 lit b - acordul partilor).
am rezolvat-o si pe asta :) multumesc :)
Este o mare confuzie, acordul partilor este un lucru , demisia este altceva.Cand reveniti din concediu medical, supuneti atentiei angajatorului incetarea cim cu acordul partilor art. 55b din CM, daca nu este de acord atunci inaintati demisia cu art.79(1) si maximum 15 zile calendaristice trebuie sa acordati preaviz.
bogosianu a scris:

Demisia se poate depune la expirarea concediului medical. este un act unilateral de vointa art 79alin1 ... si poate fi aprobata de catre angajator fara a sta in preaviz (art 55 lit b - acordul partilor).


Demisia este un act unilateral din partea salariatului si nu necesita acordul angajatorului.
Nu confundati demisia cu incetarea c.i.m. cu acordul partilor (in acest caz, este nevoie de acordul angajatorului).
multumesc frumos.
am depus cererea de incetare a contractului de munca in baza art 55 lit. b din CM, marti, aceasta saptamana.
Pana pe joia viitoare sunt in preaviz, pt ca de la firma angajatoare asteapta dupa mine.
S-a rezolvat frumos :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie 2010 anicoleta anicoleta Buna ziua, Daca o persona este in concediu medical si doreste sa-si depuna demisia cu incetarea imediata a contractului de munca ce articol trebuie sa invoce ... (vezi toată discuția)
Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)
Demisie fara invocare lege? cataradu cataradu este important ca in cererea de demisie sa fie specificat vreun articol din Codul Muncii sau poate fi trecut doar motivul acesteia. Initial pe 1.04.2011, seful ... (vezi toată discuția)