avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venit neimpozitat - programatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venit neimpozitat - programatori

Buna ziua,

Care este cadrul legislativ ce se refera la neimpozitarea veniturilor programatorilor ? Ma intereseaza daca un programator care lucreaza la o forma ce produce pantofi, de pilda, se incadreaza in aceasta categorie, dar mai ales cadrul legislativ.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:21, 31 Mai 2010
Cadrul legislativ este Codul fiscal dar se refera la ce lucrati efectiv nu numai la diploma pe care o aveti.
1. Sa inteleg ca un absolvent de 4 clase primare care a fost incadrat la patron, in functia de programator, nu plateste impozit ? Chiar nu e nevoie de studii de specialitate ?
2. Cine anume stabileste daca natura unei activitati este de programare ? Daca raspunsul este ITM-ul... atunci e clara treaba. La cata programare stiu domnii numiti politic de pe acolo, ar putea trece drept programator si tanti Leana care vinde zarzavaturi.
1. Sunteti rautacios, pentru ca eu v-am raspuns corect:
Cadrul legislativ este Codul fiscal dar se refera la ce lucrati efectiv nu numai la diploma pe care o aveti.

2. Deci daca aveti studii de programator nu va ajuta cu nimic daca nu si lucrati in domeniu.
3. Dar nu va mai obositi prea mult ca Guvernul a anuntat azi ca se renunta si la neimpozitarea salariilor programatorilor.
Cadrul legislativ este prevazut de Ordinul nr.250/2004 si Codul fiscal ...este nevoie de studii de specialitate pentru un programator
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai eu am fost angajat programator si tot mi s-a impozitat salariul. Asta inseamna ca angajatorul m-a mintit si a pastrat banii?

Alte discuții în legătură

Programatorii platesc impozit? GabiBan GabiBan Buna ziua, Imi cer scuze daca s-a mai discutat asa ceva. As vrea sa stiu si eu daca se plateste impozit pe venit de catre programatori. Am gasit in codul ... (vezi toată discuția)
Legea 250/2004 contabilitate si informatica de gestiune biancaores biancaores Buna ziua, Daca am specializarea in domeniul Contabilitate si Informatica de gestiune m-as putea angaja pe post de [b]programator[/b] si sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Salariu neimpozabil pentru functionarii din domeniul it Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Buna ziua, Sunt functionar public si imi desfasor activitatea in cadrul Directiei de tehnologia Informatiei si Comunicatii.Intrebarea mea este : Personalul ... (vezi toată discuția)