avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparare societate comerciala

Buna ziua.

As dori sa cumpar o societate comerciala pe care am gasit-o deja, care este in regula cu actele si nu are datorii, din ce imi spune contabilul societatii. Este un SRL din 2005 fara activitate.

Eu as dori sa ii schimb numele, domeniul principal de activitate si sediu.

As vrea sa stiu cam cit ar trebui sa ma coste in mod normal, inclusiv cu contractul de cesiune si ce acte mai sint necesare pentru realizarea vinzarii / cumpararii.

deci:
1. cumparare firma (actele care trebuie intocmite in acest scop)
2. schimbare nume firma
2. schimbare sediu social firma
3. schimbare domeniu de activitate

Multumesc,

Miruna.
Cel mai recent răspuns: mirunaalexe , utilizator 16:20, 1 Mai 2007
pai o firma noua te costa max.2000 ron .....la cumpararea unei firme calculeaza tu....cat i-ai da celui de la care o cumperi.....plus pentru fiecare modificare taxa de ORC care nu stiu cat e...... dar e in functie de cate puncte modifici.....si atentie intereseaza-te la ORC si la finante daca are depuse toate bilanturile, modificarile la zi...etc....sa nu ai surprize
pai o firma noua ma costa maxim 10 mil nu 20... si cu tot cu capital social... minim...
mie mi-a spus o jurista ca mi-ar lua cam 10 milioane pentru aceasta operatiune... si vreau sa stiu daca asa este sau nu. de asta am intrebat cam cit costa, daca stie cineva.
am zis max 20 cu tot extra ce vrei...concret daca faci hariile si te duci personal la ORC 12 mil luna trecuta am facut una.....in ideea ca dai unei firme sa faca scandalu...poti ajunge spre 20 cu comisionul lor cu tot
cel mai bine e sa-ti faci o societate noua, care te costa 650 lei pt infiintare la ORC ( daca gasesti pe cineva sa-ti faca actele te costa si mai putin) 50 lei pt. rezervare nume si 250 lei capital social+ deschidere cont.
restul actelor necesare infiintarii sunt aceleasi ca si la cumparare.
Cumpararea poate costa mai scump deoarece trebuie facut act aditional + refacerea statutului, si unde mai pui ca poti sa te trezesti cu o teapa de toata frumusetea;)

Alte discuții în legătură

Infiintare sau cumparare srl??? camy2555 camy2555 Care sunt avantajele si dezavantajele intre a infiinta si a cumpara o societate comerciala fara datorii si cu platile la stat la zi? (vezi toată discuția)
Posibile probleme la cedare srl datorii mici? marycompany2000 marycompany2000 Buna ziua, As avea nevoie de niste lamuriri. Am un SRL care nu mai are activitate de 3 ani, cu datorii mici la stat (aprox 900 ron) si fara datorii la ... (vezi toată discuția)
Cumparare firma MIHAELA08 MIHAELA08 [b]As dori sa stiu care sunt demersurile necesare pentru cumpararea unei firme infiintate in anul 2007 , cu activitate din ianurie 2008. Vreau sa stiu ce acte ... (vezi toată discuția)