avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Masina inregistrata pe persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Masina inregistrata pe persoana cu handicap

buna ziua,

as vrea sa achizitionez o masina de la o persoana cu handicap. problema este ca aceasta masina a fost adusa din Germania si a fost inregistrata de aceasta persoana cu handicap scutita de taxa de poluare.
din cate am inteles daca o cumpar trebuie sa platesc taxa de poluare. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Ligia Toma Paraschivescu , Avocat 17:47, 31 Mai 2010

Art. 4 - Obligatia de plata a taxei intervine :
a) cu ocazia primei înmatriculari a unui autovehicul în România;
b) la repunerea în circulatie a unui autovehicul dupa încetarea unei exceptari sau scutiri la care se face referire la art. 3 si art. 9.Art. 3 - (1) Intra sub incidenta taxei, autovehiculele din categoriile M1-M3 si N1-N3, asa cum sunt acestea definite în RNTR2.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1):
a) autovehiculele apartinând misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si membrilor acestora, precum si altor organizatii si persoane straine cu statut diplomatic, care îsi desfasoara activitatea pe teritoriul României;
b) autoturismele echipate si destinate conducerii de catre persoanele cu handicap fizic grav si accentuat, asa cum aceste persoane sunt definite în Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile ulterioare, si care poseda permis de conducere;

Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
Ligia Toma Paraschivescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto persoana cu handicap delysid delysid Dupa cum spune OUG 9/2013: Art. 3. (1) Timbrul se aplică pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 şi N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu farkastiberiu farkastiberiu Buna ziua Persoanele cu handicap accentuat sunt scutite de plata TAXEI DE MEDIU la inscrierea unei masini ??? cu stima tiberiu farkas (vezi toată discuția)
Taxa auto persoane cu handicap sorin_r sorin_r buna am o intrebare daca poate cineva sa ma ajute? persoanele cu handicap locomotor gr.1 sunt sau nu scutite de taxa de inmatriculare auto? astept un raspuns ... (vezi toată discuția)