avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu

Buna ziua
Persoanele cu handicap accentuat sunt scutite de plata TAXEI DE MEDIU la inscrierea unei masini ???
cu stima tiberiu farkas
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 16:10, 30 Decembrie 2013
Citez din legislatia cadru:

Art. 3
(1) Timbrul se aplica pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 si N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite in RNTR 2, cu exceptia:
....
b) autovehiculelor special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, repbulicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
...

Va recomand insa sa mergeti la Administratia Finantelor Publice din orasul dumneavoastra si sa puneti mai multe intrebari pentru a sti ce aveti de facut. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa de mediu persoana cu handicap bigdady931 bigdady931 Buna ziua Va rog daca ma puteti lamuri cu privire la taxa de mediu pt.inmatricularea masinilor pt.persoanele cu handicap gradul 1.(persoana este in carucior ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoana cu handicap delysid delysid Dupa cum spune OUG 9/2013: Art. 3. (1) Timbrul se aplică pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 şi N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa mediu? laurean-s laurean-s o persoana cu handicap gradul II care nu poseda permis este scutita de taxa de mediu la achizitionarea unei masini? (vezi toată discuția)