a iesit o lipsa de aprox 3 miliarde care s-a acoperit din garantii,in martie 2010 s-a mai facut un inventar care a iesit "bine".la angajare am semnat acte pe care evident nu le-am primit nici acum pt ca"nu au avut cand sa le trimita",iar intr-unul scria ca garantia se opreste pe o periada de 3 luni,am cerut explicatii si evident...au zis :"ati semnat un act de garantie colectiva iar cu lipsa de la inventar va deschid dosare penale pentru furt,garantia nu se returneaza"le-am spus k nu au dovezi si au zis k lipsa din gestiune dovedeste,se poate? va multumesc
Buna ziua !
Nimeni si nimic nu va poate obliga sa semnati daca nu sunteti de acord ... Consider ca este un abuz si totodata o incercare de intimidare din partea angajatorului ... Sesizati ITM -ul si , daca nu se rezolva litigiul, apelati la instanta de judecata .
La plecarea din firma angajatorul are obligatia restituirii garantiei in conditiile in care nu sunt constatate lipsuri in inventar. In cazul in care se constata lipsuri acesta vor fi recuperate prin hotarare judecatoreasca proportional cu gradul de vinovatie al fiecarui salariat implicat, garantia fiind blocata.
Indiferent de situatie au obligatia sa va dea actele pentru inscrierea la somaj, in caz contrar putand ca dv. sa-i actionati in judecata si sa cereti despagubiri. Sesizati si ITM de aceasta situatie.
a iesit o lipsa de aprox 3 miliarde care s-a acoperit din garantii,in martie 2010 s-a mai facut un inventar care a iesit "bine".la angajare am semnat acte pe care evident nu le-am primit nici acum pt ca"nu au avut cand sa le trimita",iar intr-unul scria ca garantia se opreste pe o periada de 3 luni,am cerut explicatii si evident...au zis :"ati semnat un act de garantie colectiva iar cu lipsa de la inventar va deschid dosare penale pentru furt,garantia nu se returneaza"le-am spus k nu au dovezi si au zis k lipsa din gestiune dovedeste,se poate? va multumesc