avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestiune comuna la serviciu - Oprire bani din salariu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestiune comuna la serviciu - Oprire bani din salariu in urma inventarului

Buna ziua,
Am un job in vanzari, unde gestiunea este comuna, iar in urma inventarului sunt lipsuri gestiune, in cauza oprindu-mi o mica suma de bani pe o anumita perioada din salariu...
Se poate ataca cumva acest lucru, sa nu-mi mai opreasca bani din salariu, eventual sa-mi opreasca bani din bonus sau deloc...?
Orice raspuns e binevenit...
Jobul este prevazut cu camere de supraveghere cat si Paza in magazin...cat si Administrator care se ocupa cu intrarea produselor in magazin ( nu stiu daca are relevanta)
Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Edvinn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tedi 3 , utilizator 13:31, 22 Aprilie 2018
Are relevanta incadrarea pe care o aveti, daca vi se opreste garantie materiala de catre angajator potrivit functiei pe care o detineti in baza unui contract incheiat in scris.

Cum a fost efectuata inventarierea si de catre cine? Sunt mai multe aspecte. Daca ati semnat listele de inventariere. Angajatorul nu va poate face retinere din salariu numai dupa ce ati fost chemat de catre Comisia de disciplina, vi s-a adus la cunostinta lipsa marfurilor sau ce sunt ele si valoarea acestora. Raspundeti material conform Legii 22/1960.
Inventarul s-a facut de catre o comisie si in prezenta angajatilor. S-a semnat ca s-a luat la cunostinta efectuarea inventarului, si ce participanti au fost, dar nimeni nu a semnat faptul de a se retine o suma din salariu sau lipsa de inventar....Garantia materiala nu s-a oprit in urma angajarii, ci doar avem o gestiune comuna, sunt lipsuri la inventar si te obliga sa platesti esalonat o anumita suma. Comisia a adus la cunostinta suma datorata in lipsa marfurilor, dar repet, nimeni nu a semnat nimic ca ar fi de acord cu plata acestora dar totusi se retine in fiecare luna la salariul...
Cum as putea ocoli acest fapt?
In lipsa unei note de constatare si evaluare a pagubei prin care salariatul sa recunoasca existenta si cuantumul pagubei si sa accepte plata contravalorii acesteia, angajatorul nu poate face retineri din salariu. Daca insa exista o hot judecatoreasaca in acest sens, atunci firma poate retine banii din salariu.
Deci, faptul ca lipsurile de bunuri de la inventar nu s-a produs din cauza mea, faptul ca nu recunosc aceste lipsuri produse din cauza mea, fiind faptul ca exista Administrator cat si aparatura de supraveghere si paza, nu-mi pot fi imputate sa platesc prejudiciul creat in magazin, dar totusi mi se retine din salariu.... prin chitanta, la caseriea magazinului, la plata salariului... si nu electronic.

Cum pot contracara acest fapt?
Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Edvinn, utilizator
Nu pre aveti cum sa contracarati asa ceva.

Puteti actiona in instanta pe angajatorul respectiv si sa va recuperati banii, daca acesta nu are un acord intre aprti sau un titlu executoriu referitor la recuperarea prejudiciului in cauza.

Alte discuții în legătură

Oprire bani din salariu, gestionar maryn.maryana maryn.maryana Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine... Am intampinat o problema la locul de munca. M-am angajat in luna iulie la o firma care detine magazine de ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar-litigiu in munca xfiles xfiles Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si ... (vezi toată discuția)
Dispozitie de plata pentru lipsuri la inventar florbad2006 florbad2006 buna ziua, angajatorul la care lucrez are firma de paza, camere de supraveghere...neperformante, insa in cazul in care se intampla sa lipseasca produse la ... (vezi toată discuția)