avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie copil provenit dintr-o relatie anterioara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie copil provenit dintr-o relatie anterioara

Buna ziua. am si eu o intrebare legata de adoptia unui copil provenit dintr-o relatie anterioara a mamei...
Copil cu handicap grav, rezultat in urma unei rel de concubinaj, dat in grija mamei, tatal fiind obligat sa plateasca pensie alimentara lucru nefacut de catre acesta....mama sa recasatorit si doreste ca toata familia sa beneficieze de acelasi nume de familie...
Mentionez ca tatal natural lucreaza cica in strainatate, momentan este in tara ..o declaratie notariala prin care sa zica ca parasesye tara si ca nu are de gand sa se prezinte la nici un proces o va ajuta pe mama??
si daca ma puteti ajuta cu o cerer tip sau cu idee despre cum ar trebui formulata cererea..mersi frumos
Cel mai recent răspuns: dalama , utilizator 20:21, 3 Iunie 2010
E nevoie si de acceptul tatalui, nu e suficienta o declaratie la notar.
Lasati procesul sa isi urmeze cursul, sa il citeze si sa nu/se prezinte.
Se practica des asemenea adoptii de catre sotul actual, dar recomandarea mea este sa va angajati un avocat.

In cazul adoptiei copilului de catre sotul parintelui său se sesizeaza in mod direct instanţa judecătorească (Tribunalul) cu actiune privind incuviintarea adoptiei, de catre sotul care doreste sa adopte.
Pentru incuviintarea adoptiei este necesar consimţământul la adopţie exprimat prin act notarial autentic de catre părinţii biologici ai minorului.
Inainte de exprimarea consimtamantului la notariat, parintii biologici trebuie sa se adreseze la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala domiciliaza pentru a fi consiliati cu privire la efectele adoptiei, si pentru a obtine raportul de consiliere-document ce se prezinta la notariat cu ocazia exprimarii consimtamantului.
Documentele ce trebuie depuse odata cu cererea de incuviintare a adoptiei sunt:
-consimtamintele parintilor biologici exprimate prin act notarial autentic
-certificatul de naştere al copilului, în copie legalizată
-certificatul medical privind starea de sănătate a copilului, eliberat de către unităţi publice nominalizate de către direcţia de sănătate publică
-certificatul de naştere al adoptatorului în copie legalizată
-certificatul de căsătorie al adoptatorului, în copie legalizată
-cazierul judiciar al adoptatorului
-certificatul medical privind starea de sănătate a adoptatorului, eliberat de medicul de familie pe lista căruia este înscris.
Consultati un avocat..
Multumesc...incerc sa ajut o persoana pt acel copil de care m`am atasat tare mult....as mai avea o intrebare cam cat ar costa un avocat pt o astfel de procedura?
Multumesc mult
Regulamentul forumului nu permite publicarea de tarife, dar oricum veti afla in urma unei discutii particulare cu un avocat.
Daca tariful vi se pare exagerat, cautati altul.
dalama a scris:

Multumesc...incerc sa ajut o persoana pt acel copil de care m`am atasat tare mult....as mai avea o intrebare cam cat ar costa un avocat pt o astfel de procedura?
Multumesc mult

Cel mai bine ar fi sa intrebati direct un avocat.Acesta va va spune cam cat ar costa ,in functie de complexitatea si de datele concrete ale cazului.

Alte discuții în legătură

Adoptia alina nica alina nica sunt divortata si recasatorita cu un copil din prima casatorie.sotul meu vrea sa treca copilul pe numele lui deoarece tatal biologic nu a vizitat niciodata ... (vezi toată discuția)
Adoptie direct de la mama copilului PML PML Am un nepot in varsta de 2 ani, din partea unui var primar care a decedat. Sa presupun ca mama copilului este de acord ca eu sa il infiez. Sunt necasatorita, ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)