avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BUNA ZIUA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BUNA ZIUA

Am nevoie de un sfat/ consultanta de la o persoana avizata daca se poate.
In fapt, in luna decembrie 2008 am solicitat si obtinut o refinantare la doua credite, in suma de 60.000 lei pe o perioada de 10 ani , contractul de credit fiind fara garantii mobiliare sau de alta natura. Pentru obtinerea creditului am prezentat adeverinta de venit de la locul de munca. Precizez ca lucrez in sistemul public si voi fi afectat de scaderea venitului cu 25%.
In urma cu trei luni am intampinat probleme in achitarea ratelor, in prezent fiind restant cu trei rate (90 zile). As dori sa-mi descrieti ipotezele in care ar putea decurge actiunile bancii impotriva mea, in cazul in care nu voi mai putea plati ratele la banca.
M-ar interesa daca se va ajunge la un proces in instanta civila sau contractul in sine reprezinta titlu executoriu (va fi investit direct cu formula executorie) si nu se va mai ajunge in instanta civila. In cazul in care banca va avea nevoie de o hotarare definitiva in instanta pt. instituirea porpririi pe salariu in cuantum de 33,3 % cam cat ar putea dura un asemenea proces. Mentionez ca detin in proprietate o masina. Daca o instrainez inainte de demarare procedurii se poate ataca actul de vanzare-cumparare? VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
liviualexandru99, utilizator

Alte discuții în legătură

Credite - inselaciune, fals maria moraru maria moraru este un dosar de inselaciune sii fals l ptr credite pe pers fizice garantat cu un imobil la care banca se constituie pare civila in proces la care banca a ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive contract banca tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati referitor la un credit de nevoie personale( fara garantii imobiliare) la care eu sunt girant pentru fostul sot daca pot ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar-imposibilitate plata florinrr florinrr buna ziua,doresc sa aflu ce consecințe o sa am ,dacă nu pot plăti toată rata( având un credit ipotecar).Sunt bugetar și soția nu ... (vezi toată discuția)