avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de credit evaziv
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de credit evaziv

IATA O SPETA DE CONTRACT DE CREDIT F.F.F. IN FAVOAREA BANCII:

"5.1 La data incheierii prezentului contract,rata dobanzii este 3.99%.Dobanda se stabileste in forma procentuala,ca rata anuala de dobanda.
5.2 Dobanda este variabila,putand fi modificata in mod unilateral de catre Banca in functie de politica bancii,de costurile de finantare ale Bancii,de evolutia pietei financiar-bancare luand in considerare valoarea dobanzii de referinta pentru fiecare valuta (ex: EURIBOR(EUR)/LIBOR(CHF)/ROBOR(RON) etc.),fara a exista consimtamantul Clientului.Noul procent de dobanda se va aplica la soldul creditului romas de rambursat incepand cu data de aplicare stabilita de Banca.Modificarea dobanzii va duce la recalcularea dobanzii datorate.
5.3 Noul procent de dobanda va fi comunicat Imprumutatului prin intermediul unei scrisori simple sau extras de cont la adresa de corespondenta specificata de acesta sau prin afisare la sediile unitatilor bancare.Clientul consimte ca aceasta metoda de notificare este suficienta,nefiind necesara incheierea unui act aditional la prezentul contract de credit in acest sens,renuntand la orice eventuala plangere/opozitie/contestatie ulterioara.
5.4 In cazul in care,ca urmare a modificarii nivelului ratei dobanzii de catre banca Clientul nu va rambursa ratele nescadente/restul din creditul angajat si obanzile aferente in termen de cel mult 10 zile calendaristice de la data notificarii privind modificarea dobanzii,se considera ca acesta a acceptat noul procent de dobanda. ...
6.1 Pentru creditul acordat,Banca percepe urmatoarele taxe si comisioane:
...c. comisionul de administrare :0,29% perceput ca procent lunar aplicat la soldul creditului.Comisionul de administrare se achita lunar impreuna cu rata de principal si dobanda. ...
6.3 Pe parcursul derularii creditului,Banca poate modifica unilateral nivelul comisioanelor si taxelor,fara consimtamantul Clientului. ..."

Probabil veti rade,dar contractul a fost semnat,aceasta fiind o parte din el.Este vorba de un contract de credit de nevoi personale cu ipoteca din data de 15.10.2008,in valoare de 77000CHF.Dupa cum probabil ati observat este ambiguu dar foarte in favoarea bancii: "politica bancii","costurile de finantare ala bancii" nu sunt explicate si nu se specifica cum se aplica,LIBOR CHF-ul nu are specificata perioada(la x luni) si la ce date se aplica,comisionul lunar este 0,29,dar il putem modifica prin art.6.3,banca isi rezerva dreptul...,poate modifica unilateral...,Clientul are dreptul sa taca si sa plateasca,nicidecum la o eventuala plangere/opozitie/contestatie.Ieri am solicitat in scris explicatii de la banca referitor la art.5.2 si timid am cerut o micsorare a dobanzii "daca este conform cu art.52"(m-am gandit ca LIBOR CHF a scazut foarte mult si "costurile de finantare" n-or fi chiar asa mari daca isi permit sa dea credite cu ipoteca cu 4.99% in euro!).Pacat ca O.U.G. 174/2008in completarea ordonantei 21/1992 ,a intrat in vigoare dupa semnarea contractului.
Avand in vedere cele prezentate mai sus,va rog foarte mult sa-mi spuneti cam ce as putea sa fac,din punct de vedere juridic,in legatura cu acest contract de credit!
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
dan florian, utilizator

Alte discuții în legătură

Modifcare dobanda credit mmem mmem Buna ziua, In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca in CHF. [b]In contractul din 2007 am urmatoarele articole despre Dobanda[/b]: La ... (vezi toată discuția)
Actualizarea contractelor de credit aflate in derulare conform oug nr. 50/2010 bogdanr bogdanr Actualizarea contractelor de credit Bancpost aflate in derulare conform OUG nr. 50/2010 Iata principalele modificari care vor fi aduse contractului ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Ale1980 Ale1980 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari. In ... (vezi toată discuția)