avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se inchide o carte in caz de pensionare limita ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se inchide o carte in caz de pensionare limita varsta?

In luna octombrie 2006 un salariat al institutiei noastre a solicitat inceperea procedurilor de intocmire a dosarului de pensionare pentru limita de varsta si stagiu integral de cotizare. Dosarul de pensionare a cuprins, conform prevederilor Legii 19/2000, si carnetul de munca in original si copie, drept pentru care s-a facut urmatoarea inscriere in carnet “Solicita pensionare pentru limita de varsta conf. art. 40 lit. a) din Legea 19/2000” cu data de 11.10.2006.
La data de 12.10.2006 a fost depus dosarul de pensionare la Casa de Pensii a Sectorului 6 cu nr. 20.340.
La data de 22.03.2007 s-a primit comunicarea oficiala a Deciziei de pensionare nr. 238425/18.01.2007 eliberate de Casa de Pensii Sector 6.
In baza acestei comunicari oficiale a fost intocmita Decizia interna nr. 134/22.03.2007 privind incetarea raporturilor de munca dintre institutia noastra si angajat in conformitate cu prevederile art. 56 lit. d) din Legea 53/2003 si ale art.40 lit.a) din Legea 19/2000.
In carnetul de munca original adus de salariat de la dosarul aflat la Casa de Pensii Sector 6, pe care se afla stampila aplicata de aceasta cu numarul si data Deciziei de pensionare, s-au facut urmatoarele inscrisuri:
1. Continua activitatea in baza aceluiasi contract 11.10.2006
2. Incetat activitatea cf. art. 56 lit. d) Codul Muncii 22.03.2007
Dupa verificarea valabilitatii inscrierilor efectuate in unitatea noastra si semnarea de catre conducatorul institutiei am prezentat carnetul de munca la ITM Sector 2 pentru certificarea inscrierilor.


Va rog sa-mi spuneti ce am gresit in procedura si/sau inscrieri pentru ca inspectorul de la ITM m-a frecat cam o luna de zile si nu a vrut sa-si puna stampila decat dupa ce i-am demonstrat ca tot asa procedasem si in alt caz de pensionare. Cel mai mult m-a deranjat replica inspectorului "Bine, fie. Dar numai de data aceasta. Data viitoare sa faceti asa cum este corect". Iar "corect" dupa inspectorul meu este:
- cind a solicitat depunerea dosarului de pensionare trebuia sa incetam raposturile de munca, adica sa-l dau afara.
- apoi ii faceam un alt contract de munca pentru perioada de cind a solicitat pensionarea pina a primit decizia de pensionare in mod oficial.
- ca sa nu mai spun ca m-a sapunit sanatos ca de ce mi-am permis sa dau carnetul de munca la Casa de Pensii si cum adica au pus aia o stampila in carnet.

Va rog sa-mi dati un sfat. Cine si unde greseste?
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:02, 4 Martie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti cu totii dreptate. Dar noi murim cu dreptatea in brate. Si ca sa nu mai am probleme cu inspectorul de la ITM am scris Corpului de Control din Radu Voda explicand toata situatia si anexand copii dupa carnetul de munca (unde apar inregistrarile facute de noi) si dupa Decizia de pensionare.

Nu va mai povestesc cum a fost cind ne-am dus la ITM Giulesti, dupa ce dadusem scrisoarea in Radu Voda, si cum ne-a vorbit inspectorul. Pentru ca scrisoarea noastra ajunsese la el spre rezolvare !!!!!

In fine, azi am primit raspunsul oficial de la ITM Radu Voda (Corpul de Control).
Raspunsul a fost intocmit - DIN FERICIRE - de un alt inspector.
Raspus scurt si concis: " inregistrarile facute de institutia dvs sunt legale".

Cati nervi sa ne mai mancam cu incompetentii de la ITM carora le dam o poala de bani degeaba! Intrebarea este retorica!
Va urez o zi minunata
Pe viitor,in cazuri similare,pentru cateva luni lucrate de la data depunerii dosarului de pensionare si pana la primirea deciziei respective,nu ar mai trebui mers la ITM pentru vizare!?Acolo,fiecare are alta parere,dar,de fapt,esti la mana inspectorului de societate care are painea si cutitul!?Oricum,pentru speta in cauza,cele 5 luni lucrate,la o eventuala recalculare a pensiei,au o pondere de cca.1%!!Asa ca,nu merita deranjul si nervii de la ITM.

Alte discuții în legătură

Cum inchidem cartea munca a salariatului pensionabil??? Monica H. Monica H. Potrivit art. 56 lit. d) din Codul muncii, asa cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005, contractul individual de munca ... (vezi toată discuția)
Pot primi salariu pana la sosirea deciziei de pensionare ? zaris zaris Pe data de 10.04.2009 indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta. Mi-am depus dosarul de pensionare, dar nu am primit decizia de pensionare. ... (vezi toată discuția)
Codul muncii anmih anmih Care este continutul articolului 56 litera c ultima varianta din codul muncii? (vezi toată discuția)