Eu am doua probleme la care nu gasesc raspuns..Poate ca aici ma poate ajuta cineva...Ar trebui sa incep cu faptul ca m-am mutat anul trecut intr-un bloc cu 10 etaje care detine o CT de scara luata in rate. Am preluat implicit platirea ratelor, fara a semna nimic la asociatie. Dupa 2 luni fara apa calda si fara caldura(mai rau ca pe vremea lui Ceausescu), am ajuns la concluzia ca trebuie sa-mi pun CT personala deoarece nu exista sperante de a avea curand tot confortul unei centrale...si asa era rau ca apa calda nu era calda decat la anumite ore, cand aveam altceva de facut, iar seara era apa de vara, iar caldura era platita dublu, adica 250 RON pe luna la o garsoniera.Dar din cate am inteles, nu s-a platit la gaz din cauza unui locatar restant, si nu vom avea apa calda curand...Prima problema consta in faptul ca asociatia de proprietari imi cere sa platesc partea mea de CT chiar daca n-o mai folosesc dupa aceea...iar vecinii care si-au pus deja CT personala spun ca astea nu sunt singurele cheltuieli pe care mi le va cere sa le fac administratorul..Este corect sa mi se ceara aceasta suma de bani?
A doua problema consta in faptul ca pe luna martie mi-au venit penalizari la suma restanta de 430 Ron 145 Ron...deci cam 30%...La intrebarea mea si la cererea mea de a-mi da temeiul legal in baza caruia s-a facut aceasta penalizare, mi s-a raspuns ca aceasta este o penalizare de la gaz venita care s-a impartit la restantele noastre totale. Toti vecinii au asemenea restante unii 15%, altii 30% sau chiar 50% din restanta.As vrea sa stiu daca este normal sa vina o asa penalizare de la gaz chiar daca eu sunt la zi cu gazul si daca este corect ca aceasta penalizare sa fie impartita la toti locatarii si nu la suma restanta la gaz ci la total. Va rog un raspuns cat mai repede ptr ca nu mai pot sta fara apa calda mult timp si nici nu vreau sa platesc penalizarea daca nu este corect. Va multumesc anticipat.
legal sa achite penalitatile doar cei care au platit banii la asociatie dupa scadenta de pe factura de gaz tu poti dovedi ca ai platit anterior cu chitanta pe care ai primit-o si are data pe ea...... cat despre Ct comun sau individual.....calculeaza si vezi cum iti convina mai bine....daca nici nu merge da dai bani....ce alte argumente ar fi?
da..multumesc...dar administratorul este obligat sa-mi dea copie dupa factura de la gaz cu data scadenta?si este calculata bine la restanta totala si nu la cea de la gaz? si e normal sa-mi ceara sa-i platesc toate ratele la CT comuna, daca renunt la ea?are vreo importanta ca nu am semnat nimic la asociatie?
Are importanta faptul ca nu ati semnat nimic la asociatie! Era necesar un acord de asociere! Fara el, nu faceti parte din asociatie dar va trebui sa suportati unele cheltuieli de intretinere. Centrala termica e un moft al unor locatari si n-au decat sa o plateasca. Pot sa-si cumpere si reactor. Cand ati cumparat apartamentul, acesta avea, din constructie, instalatie de incalzire si, normal, la aceea trebuie sa contribuiti la cheltuielile de reparatii. Daca mai este! Daca sunteit cu plata la zi, nu se calculeaza penalitati. Pentru centrala ar fi trebuit sa va dati acordul privind achizitionarea ei, ba chiar sa semnati contractul de cumparare.