avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate ca administratorul blocului meu sa imi puna ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate ca administratorul blocului meu sa imi puna penalizari de pe urma unui proces pierdut cu CET Iasi, avand in vedere ca eu am centrala proprie?

Buna ziua. Am o mica problema cu care as dori ceva ajutor din punct de vedere juridic. Administratia blocului meu a fost data in judecata de catre CET Iasi pt datoriile avute la ei, si bine-nteles ca cet-ul a castigat.( pt cei ce nu stiu, cet-ul este centrala electro-termica, care pe langa curent electric, furnizeaza si apa calda si caldura).
Anul trecut am avut ceva dificultati financiare, si am ramas in urma cu platile , nu numai ls intretinere, ci si la toate bancile si utilitatile.
Si asa m-am trezit eu cu o penalizare lunara mai mare(ironic) decat cheltuielile mele lunare la intretinere. Problema este ca eu am centrala de apartament, shi n am treaba cu apa calda si caldura de la ei.
Ce pot face? Este corect? Multumesc anticipat de ajutor !
Cel mai recent răspuns: steluta dragus , utilizator 13:40, 13 Octombrie 2010
Trebuie sa verificati cu atentie actele si sa vedeti daca acele penalizari percepute de catre CET Iasi dateaza sau nu, din perioada in care nu aveati centrala proprie.
Datoriile le-am facut anul trecut, centrala o am de 3 ani. Are vreo relevanta? Inainte sa am centrala rar ramaneam in urma, si pt putin timp.
Dv. aveti de platit penalizari in acest caz numai daca ati avut de plata caldura la comun si numai referitor la lunile cat ati fost restanta. Asta inseamna in principal cele 5 luni de iarna anual si numai in caz de restanta pe aceste luni.
Imi cer scuze daca nu m-am exprimat complet sau corect.
Administratia trebuie sa plateasca pe langa acea suma datorata, si o suma de aproximativ 2000 de lei cheltuieli executoresti (sper ca m-am exprimat bine). Din ce am inteles eu, asta mi se impune si mie sa platesc.
Sunt constient ca am datorii, si ca voi fi penalizat pentru asta, dar daca o instanta aplica o penalizare pentru anumite servicii, eu de ce sa cotizez la plata acelei taxe daca nu m-am folosit de acele servicii ? Pot face ceva in privinta asta ? Daca este nevoie, dau in judecata administratia blocului, dar eu nu platesc din buzunarul meu bani pe care oricum nu prea ii am, doar pt ca administratorul considera ca ar trebui sa platesc si eu. Nu este prima data cand sunt pus la plata pentru ceva ce nu e obligatia mea sa platesc, de exemplu s-a crapat geamul de la usa de la intrare in scara blocului, un alt vecin si-a parcat bicicleta in spatele usii, si cand am deschis mai tare usa s-a crapat. eu nu am realizat pe moment, neauzind nimic, dar m-am trezit cu penalitati suplimentare la administratie pentru inlocuirea geamului. Este normal sa abuzeze in felul asta ? Va rog sa ma lamuriti, poate sunt eu prea naiv. Tin sa precizez ca am 23 de ani, si poate de asta isi permite lumea sa faca ce vrea !
Daca asociatia dvs ,.ca parte in defavoarea careia instanta de judecata a pronuntat o hotarare ,in baza careia este obligata la plata de sume +cheltuieli judiciare,este legal ca totalul obligatiilor impuse de instanta sa fie recuperate de la proprietarii imobilului=membrii asociatiei
Dvs ca si proprietar in imobil detineti obligatii aferente proprietatii dvs private ,dar si asupra partilor comune
Exemplul cu plata cota parte la geamul de la usa intrare,este edificator si legal,
reprezentand cheltuiala aferent parte comuna
Aspectele mentionate sunt perfect legale
Pentru lamuriri parcurgeti legislatia care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Sume in plus la calculul intretinerii schiopuoana schiopuoana Am preluat o asoc de proprietari cu datorii si am constatat ca fosta administratora trecea in listele de intretinere sume mai mari decat cele din facturi, mai ... (vezi toată discuția)
Vor sa opreasca apa rece Alexandru2 Alexandru2 Am si eu o intrebare presedintele si vice presedintele blocului impreuna cu administratorul vor sa opreasac furnizarea apei potabile prin ne plata ... (vezi toată discuția)
Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa calda oprite cetateanul cetateanul Buna ziua stimati avocati! Avem o mare problema in bloc: mai multi vecini, culminand cu o familie in special, nu isi platesc intretinerea, si din cauza ... (vezi toată discuția)