avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victime

am avut un accident, am lovit din spate un autoturism care a oprit brusc in fata mea si a virat la stanga peste linia continua. daca sunt gasit vinovat care e cea mai aspra pedeapsa pe care o pot primi .
multumesc .
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 10:56, 12 Iunie 2010
Numai organele competente in cercetare,in raport de probele ce urmeaza a fi administrate au competenta a se pronunta .Precizati date insuficiente, care nu permit evidentierea/evaluarea consecintelor/prejudiciilor
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
ynocentta, utilizator
Buna ziua !
Vreti un raspuns cat de cat pertinent, dar nu ne dati nici o informatie concludenta: daca accidentul s- a soldat cu victime sau nu, daca nu, ce s- a specifict in procesul - verbal de constatare, cu ce viteza circulati, etc.
Faptul ca cel din fata a virat brusc peste linia continua, nu este concludent in privinta vinovatiei dumneavoastra.Poate fi o culpa comuna si fiecare sa raspunda pentru faptele sale.
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Marius Zaharia, Avocat
salut, am trecut si eu prin asa ceva , tot cam asa s a intamplat, numai ca cel care a virat la stanga nu avea linie continua , oricum problema in cazul tau e ca si la mine ....cred... nerespectarea distantei regulamentare in timpul rularii, distanta care nu spune nimeni de cat este ci trebuie sa fie respectata in asa fel incat sa previna si sa se evite orice pericol.....ceva de genul , cam ar trebui sa prevezi ce va face conducatorul din fata ta ....... oricum informatiile care le dai tu sunt cam ambigui... pai ar cam fi trebuit sa ai incheiat un proces verbal...... ai?
Art.51. din OUG 195/2002 - Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii.
Sanctiunea: cf art. 108. alin. (1) lit. b.) pct. 4/ art. 100 alin. (2) din OUG 195/2002 R. - cls. II, 4 sau 5 puncte amenda si 3 puncte penalizare daca s-a produs un accident soldat cu pagube.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Petre Nita, Expert judiciar
da accidentul s-a soldat cu victime cel care a condus a decedat pe loc circulam cu 83km/h ,problema este ca acolo era limitare de viteza 50 km/h dor nu se respecta ce pot sa patesc ma aresteaza ma pune la plata va rog sa-mi dati citeva detalii
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu biciclist mort la spital ambpaul ambpaul S-a intamplat pe la orele 18.21 intuneric bezna inafara localitatii a aparut brusc in partea dreapta nici nu am realizat ce se intampla, l-am lovit in plin pe ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni inginerul77 inginerul77 buna ziua.din nefericire am o problema legata de un accident si anume: am accidentat o femeie de 79 ani pe trecerea de pietoni, aceasta decedand la ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima si fuga de la locul accidentului cozsmin cozsmin Buna seara . am si eu unele intrebari si as dori unele lamuriri. Acum 6 luni am facut un accident in Pitesti conducand un vehicul iar victima un Moped , in ... (vezi toată discuția)