avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice garantii de buna executie la licitatii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

garantii de buna executie la licitatii

vreau sa stiu care sunt termenele de garantie (legale) pt lucrari publice
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 22:25, 19 Iunie 2010
Buna ziua !
Cred ca sunteti in eroare pt ca garantia de buna executie reprezinta o garantie a executantului stabilita conform documentatiei de atribuire a contractului si a contractului incheiat , care poate fi folosita de contractant in cazul neindeplinirii culpabile a obligatiilor contractuale ale executantului pt acoperirea pagubelor provocate . La aceasta va referiti sau la garantia acordata pt lucrarile efectuate , pt ca sunt reglementari juridice diferite dupa cum vedeti .
La una din licitatiile pe care le pregatesc m-am intalnit cu o situatie ciudata. Unul din criteriile de atribuire este periada de garantie acordata lucrarilor.Intrebarea mea este ce perioada de garantie sa ofer pentru lucrari?
nu criteriu de atribuire, ci punctaj vi se da ptr garantia acordata lucrarilor! cred ca despre asta este vorba....! depinde despre ce lucrari vorbim: de civile, de turnare asfalt, reparatii drumuri, canalizare, etc....
este o practica din ce in ce mai intalnica ca autoritatile contractante sa puncteze perioada de garantie pentru lucrari.
am intalnit in parctica perioada de garantie de 100 de ani pentru lucrari de asfaltare, asa incat.. ramane la bunul dumnesvoastra simt :) dar si al sistemului de calitate implementat in organizatia dvs.
Nu este vorba de bun simt, ci de corect? Pentru asfaltare nu se pot da m,ai mult de 24 luni garantie, apoi 100 ani!

Alte discuții în legătură

Garantie lucrare publica start08 start08 Solicit un raspuns in legatura cu garantia unei lucrari publice, respectiv constructia unei gradinite noi. Avand in vedere ca la o licitatie s-au prezentat 2 ... (vezi toată discuția)
Asigurari tip bond alina oana alina oana Buna ziua, care sunt avantajele si dezavantajele unei asigurari de tip BOND (cu referire la garantie de participare licitatie si garantie de buna executie ) ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract achizitie publica lucrari huminiuc huminiuc As dori stiu daca am semnat deja un contract de achizitie publica de lucrari si renunt la acesta la o zi dupa semnarea acestuia,se anuleaza sau nu licitatia (vezi toată discuția)