avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit cu probleme
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit cu probleme

buna seara ca multi altii am facut si eu prostia de a lua un credit ipotecar . pe scurt am facut un credit de 100 000 de euro ipotecand casa parintilor cu banii luati de la banca am construit inca o casa in aceeasi curte cu cea ipotecata (deci pe terenul deja ipotecat) acum nu mai pot sub nici o forma sa platesc lunar cei 780 de euro si am o restanta destul de mare incerc de ceva vreme sa vand noua casa dar nimeni nu cumpara nimic iar preturile oricum au scazut. oare banca imi va lua amandoua casele sau doar pe cea pe care exista ipoteca ?daca gasesc printr-o minune un client pot vinde constructia noua?nu prea stiu ce sa mai fac se pare ca multi ne-am cam distrus vietile cu bancile astea oare nu ar trebuii in cazul nostru sa raspunda cineva si pentru cat de usor ni s-au acordat acele credite ?acum imi pare rau ca am facut asta dar este tarziu ma uit in ochii copilului si si vad si viata lui distrusa de mine.acum nu imi mai doresc o casa mare vreau o camera in care sa imi cresc copilul linistita.va multumesc ca cititi povestea mea.
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 08:35, 9 Iunie 2010
:( inca puteti sa vindeti constructia noua pt a mai achita din imprumut.
in cazul unei executari silite, se vor vinde la licitatie bunuri aflate in proprietatea dvs pana la acoperirea sumei datorate (credit, dobanzi, cheltuieli de executare), deci si casa noua.
oricum, prin vanzare, luati mai mult decat vanduta la licitatie.
va fi o problema la vanzare cu terenul , acesta se poate vinde doar cu acordul bancii
banca isi va executa garantia,recte terenul ipotecat
cammelyu a scris:

nimeni nu cumpara nimic iar preturile oricum au scazut. oare banca imi va lua amandoua casele sau doar pe cea pe care exista ipoteca


Pai asa se poate merge si mai departe, nu numai vanzare case si poprire pe venituri. Daca suma tot nu ajunge, va trebui sa mai vindeti si sa tot vindeti din bunuri (daca aveti ce) ca sa dati banii inapoi bancii...

Ciudata situatie... "creanta" bancii nu numai ca se mentine (principalul), dar mai si creste si tot creste (dobanzi, penalitati si ce se mai inventeaza) in valoare nominala , in timp ce dvs trebuie sa sacrificati bunuri reale tot mai multe si mai multe (pt ca le scade pretu' pe piata) ca sa acoperiti "creanta" bancii...ar rezulta ca o parte din contract (banca) castiga in orice situatie, iar cealalta (imprumutatul) se nenoroceste in orice situatie... :rolleyes:

"ca multi altii am facut si eu prostia de a lua un credit ipotecar"- n-a fost deloc "prostie"... numai ca "intelegerea" initiala nu mai e deloc in echilibru si a devenit total dezavantajoasa partii imprumutate...
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exectare silita bunuri pj+pf Nutulica26 Nutulica26 Buna , familia mea detine in proprietate o casa plus un teren pe care au construit o constructie cu destinatie atelier de productie industriala . Valoarea de ... (vezi toată discuția)
Am un amarat de apartament care are 3 ipoteci pe el, doua puse ... Mihai Calinescu Mihai Calinescu Am un amarat de apartament care are 3 ipoteci pe el, doua puse de banca si una de asociatia de proprietari. Ambele au demarat executarea silita, au emis ... (vezi toată discuția)
Instrainarea bunurilor negirate bancii oanaalina1987 oanaalina1987 Buna seara Avem un apartament girat pentru un credit de 53000 de euro la o banca, care tocmai a fost scos la licitatie de catre firma care a preluat ... (vezi toată discuția)