avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Exectare silita bunuri PJ+PF
Discuție deschisă în Executare silită

Exectare silita bunuri PJ+PF

Buna , familia mea detine in proprietate o casa plus un teren pe care au construit o constructie cu destinatie atelier de productie industriala .
Valoarea de piata a casei este de aproximativ 75000 EURO iar a terenului +constructie industriala este de 100000 .
Total credite sunt de 77000 EURO
Din pacate au ajuns in situatia in care nu mai reusesc sa isi plateasca ratele si imi este teama ca vor ajunge in situatia de a le fi xecutate bunurile.
Exista bunuri ( un uscator de cherestea de exemplu ) care nu este ipotecat , dar nici nu vor sa il primeasca ca si ipoteca .
1. Era la un moment dat o reglementare prin care banca nu avea dreptul sa vinda la o valoare mai mica de 70% din valoarea stabilita de un evaluator autorizat , mai este valabila aceasta prevedere ?
2. Ce modalitati sunt pentru a preveni sa sa le fie vindute bunurile pe valori infime - banca are ca obiectiv doar recuperarea creditelor si nimic mai mult - as vrea sa cunosc toate portitele care exista in acest sens
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Ella Katona , Executor judecatoresc 14:30, 4 August 2008
Cea mai sigura portita este sa platiti integral creditul. Acest lucru poate fi facut prin vanzarea de catre debitorii-garantii ( familia dvs.) a bunurilor ipotecate sau a altor bunuri neipotecate - de ex. acel uscator de cherestea.
Pentru bunurile neipotecate nu aveti nevoie de acordul nimanui ca sa le vindeti si din pretul obtinut sa rambursati o parte din credit.
Pentru bunurile ipotecate banca are cu siguranta notata si o interdictie de instrainare, astfel ca aveti nevoie de acordul sau pentru vanzare. Daca situatia este atat de grava incat se apropie executarea silita, mai mult ca sigur ca banca isi va da acordul ca dvs. sa vindeti singuri bunurile ipotecate, cu conditia ca din pretul obtinut sa achitati cu prioritate creditul.
Eventual incercati sa obtineti un avans de la cumparator cu care sa stingeti creditul.
Recuperarea creditului de catre banca prin executarea silita a garantiilor este o procedura destul de inceata si este preferata varianta in care debitorul in dificultate isi vinde singur bunurile pentru a rambursa creditul. Solicitati o intrevedere cu directorul de sucursala/agentie, si cu administratorul de credite sau responsabilul clientela PJ, in care sa le expuneti aceasta propunere, si veti gasi intelegere. Eventual prezentati-va cu oferte din partea unor eventuali cumparatori.


Informatia cu valoarea minima de vanzare de 70% este eronata, nu exista asa ceva: la primul termen al licitatiei imobilele se pot vinde cu cel putin pretul de evaluare, dar incepand cu cel de-al doilea termen, pretul de pornire a licitatiei este de 75 % din valoarea de evaluare, iar vanzarea poate fi facuta la cel mai mare pret oferit - conf. art. 509n al. (5) .

In cazul executarii silite imobiliare, imobilele urmarite pot fi adjudecate la licitatie astfel:
- daca la prima licitatie nu se obtine pretul la care imobilul a fost evaluat, se amana vanzarea la un alt termen, de cel mult 60 de zile;
- la al doilea termen, licitatia va incepe de la pretul de 75% din pretul de evaluare al imobilului. Daca nu se obtine acest pret, imobilul poate fi vandut la cel mai mare pret oferit.
Buna ,
multumesc pentru raspuns , exista vreo prevedere legala prin care mi se interzice mie dreptul ( ca fiu de exemplu ) sa cumpar la licitatie bunul parintilor mei , atita timp cit eu locuiesc in alt oras si am acolo mutatie ?
Banca , are dreptul sau obligatia de a vinde bunurile unul cite unul sau poate sa le vinda si partial , de exemplu casa ( o cumpar eu) , si restul unei alte persoane .Cert este ca vreau sa ii ajut , luna august va fi deja a doua luna in care nu isi platesc ratele si trebuie sa ma gindesc la orice posibilitate
Multumesc
Buna ,
va multumesc ,
Partea proasta este ca desi atit casa cit si terenul+constructia se afla intr-o pozitie foarte bune , am publicat zeci de anunturi pe internet si nu am primit nici un raspuns , nu stiu pur si simplu unde sa mai incerc , parca nimic nu se leaga
Buna ,
daca creditele de care am amintit mai sus sunt pe persoana juridica, firma nu inregistreaza nici un fel de venit din activitate dar ratele sunt la zi , banca are voie sa initieze procedura de executare silita sau de retragere a creditului ?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil neipotecat maris331 maris331 AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua, In anul 2008 am obtinut un credit de nevoi personale cu ipoteca pe o durata de 30 de ani in valoare de 220 000 ron. Din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita cristinaammm cristinaammm banca a trimis instiintare de executare silita pentru imobilul la care nu am mai platit ratele. Creditul era de 400.000 euro, iar cladirea a fost evaluata la ... (vezi toată discuția)