avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instrainarea bunurilor negirate bancii
Discuție deschisă în Executare silită

Instrainarea bunurilor negirate bancii

Buna seara

Avem un apartament girat pentru un credit de 53000 de euro la o banca, care tocmai a fost scos la licitatie de catre firma care a preluat creantele bancii. Problema e ca valoarea totala a creditului a ajuns la 62000 de euro si suma la care a fost evaluat apartamentul pentru a se vinde la licitatie este de aprox 38000 de euro. Tocmai am primit publicatia de vanzare in care sunt mentionate si cheltuielile de organizare si tot felul de taxe si ca se vor plati dobanzi in continuare pana la achitarea integrala a datoriei si nu stim in ce masura pot fi contestate acestea contestate.
Noi mai avem si alte bunuri care nu sunt girate nicaieri si nu stim cu certitudine daca acestea pot fi executate ulterior in eventualitatea in care nu achitam diferenta sau daca aceste bunuri se pot instraina in momentul de fata.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: oanaalina1987 , utilizator 12:09, 15 Februarie 2013
Nu ati precizat concret la ce fel de bunuri faceti referire
Teren cu casa in constructie
Hala si utilaje pe firma (S.R.L.)

Imprumutul e luat pe persoana fizica
Executorul judecatoresc cu scopul legitim de recuperare debit acumulat poate dispune executarea silita asupra tuturor bunurilor dvs in evidenta -prezente si viitoare pana la concurenta sumei de recuperat
Ok. Dar am voie sa instrainez celelalte bunuri care nu sunt inca sub sechestru, nu fac obiectul contractului si nu sunt girate nicaieri in alta parte?
Bunurile aflate in patrimoniul firmei nu pot fi executate pt datoriile persoanei fizice.
Celelalte bunuri aflate in proprietatea persoanei fizice pot fi executate silit daca prin vanzarea bunului ipotecat, banca nu se indestuleaza.
Cat nu sunt sub sechestru si nici ipotecate, puteti vinde orice bun. Va trebui sa aveti grija cui si cum ii vindeti sa nu se poata dovedi ca vanzarea a fost fictiva ca poate fi revocata de creditor.

Alte discuții în legătură

Executare silita oanaalina1987 oanaalina1987 Buna ziua, avem un apartament care urmeaza a fi executat silit in urma neplatii unui credit ipotecar si unul de nevoi personale. Celelalte bunuri urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Executare silitã silwiu71 silwiu71 Acum câţiva ani apartamentul meu a fost girat la o bancă de către o S.C. Acum S.C. este dat în judecată de finanţe, pentru a recupera datoria. Banca ... (vezi toată discuția)