As vrea sa stiu ce tip de contract pot incheia cu o bona (eu fiind persoana fizica): contract de munca sau alt tip si ce obligatii imi revin mie ca angajator/beneficiar din punct de vedere fiscal, etc, astfel incat sa nu incalc vreo norma imperativa.
da, contract de munca pe care il veti inregistra la camera de munca si veti plati impozitele si taxele aferente ca orice alt angajator, persoana fizica sau juridica
Nici un alt tip de contract nu este posibil?Iar in cazul in care inchei un contract de munca, inseamna ca trebuie sa-mi angajez si un contabil care sa-mi calculeze toate taxele si impozitele, caci nu sunt putine....
Contractul de munca este mult prea oneros. Ceret-i sa se inregistreze ea ca PFA si faceti contract de colaborare.
Daca va intra in vigoare legea care prevede stimulente pentru cei ce angajeaza bone, atunci se va chema "contract de bona" (alta aberatie, dar in fine...)
Multumesc pentru raspunsuri. Ca sa te inregistrezi ca PFA, trebuie sa ai diploma corespunzatoare specializarii respective, din cate stiu, ceea ce in cazul de fata, este imposibil.
Aveti idee daca legea respectiva mai e "pe tapet", sau a cazut odata cu criza?
Carnet de munca bona
Cryss84
Buna ziua! lucrez ca bona de putin timp si as dori sa stiu cum trebuie procedat pentru ca parintii sa-mi faca carte de munca, pentru a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)