avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se intampla in urma unui partaj voluntar?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se intampla in urma unui partaj voluntar?

am divortat acum 3ani am facut partaj voluntar la notar care prevede :daca an doi ani de zile ai dau o solda de 10mii euro fostului meu sot ami revine locuinta iar daca nu reusesc se baga imobilu an vanzare de comun acord ptr a fi despagubit de solda de 10 mii euro .am bagat locuinta an vanzare dar a trecut 2 luni si nu am vanduto iar fostu sot ma streseaza si ma ameninta sa vand dar din pacate nu sant clienti din cauza situatiei din tara .va rog frumos sfatuitima cum sa procedez .cum ma poate ataca fostu sot?instanta?sau executare silita ?santem ambii proprietari si ami fac griji ptr ca an urma casniciei a rezultat si un minor:((
buna ziua .
din pacate, daca partajul voluntar s-a incheiat la notar, fostul sot in cazul in care nu-si primeste sulta de la dvs., poate cere executarea silita a imobilului .
daca nu reusiti sa vindeti apartamentul respectiv. :sorry:
pacat !! avand in vedere ca exista acel copil :sorry:
incercati sa faceti un contract de schimb de exemplu.
cedati apartmaentul contra unei garsoniere si a unei diferente de bani.
dvs. si copilul ramenti in garsoniera si aveti si bani pt. a achita sulta fostului sot /
se practica astfel de contracte.
Va sfatuiesc sa cautati dvs. cleinti pentrua apartamet, altfel sotul dvs. va poate executa silit prin punerea in vanzare a apartamentului prin executor judecatoresc la licitatie unde se poate vinde cu 50% mai ieftin decat pretul pietii.
Apelati la agentii imobiliare.., chiar daca pierdeti 2-3 mii de euro..., va salvati valoarea apartamentului, ii dati sotulu sulta si ramaneti cu o suma care va va permite cumpararea uneialte locuinte potrivit sumei ramase.
Succes!
Nu stati cu mainile in san, faceti ceva...pana nu va fi prea tarziu...
an documentu respectiv nu specifica un termen de vindere a locuintei decat un termen de 2 ani an care sai dau solda si apoi se baga casa an vanzare ,si nu gasesc clienti la locuinta chiar daca am lasat la pret am ancercat si cu schimb si nu am reusit
Incercati o evitati vanzarea la licitatie publica.
Se va vinde f ieftin fata de valoarea reala de circulatie.
fostul sot va executa silit si vinde locuinta prin executor

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Nu pot plati sulta - ce se va intampla? spiridon vasilica spiridon vasilica Am terminat cu procesul de partaj,a trecut si perioada de apel, zilele trec cu repeziciune iar eu nu am de unde plati ,fostului sot ,sulta in proportie de 20% ... (vezi toată discuția)
Partaj hadrian74 hadrian74 Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)