avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... interpretare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

interpretare hotarare judecatoreasca

...condamna inculpatul C.B.A.pentru savirsirea infractiunii de "ucidere din culpa" prev. si ped.de art178cp,cu aplicarea art.74 lit.a cod penalart.76 lit d cod penal la 1 an inchisoare.Inbazaart.71 cp,interzice inculpatului drepturile prev. de art64 lit a teza a-ii-a si lit b cod penal pe durata executarii pedepsei principale.In bazaart.81,82,art.71 alin 5cp suspenda conditionat executarea pedepsei principale si a celor accesorii stabilite pe o durata de 3 ani.Atrage atentia inculpatului asupra disp.art.83 si 84 cp.
VA ROG MULT SA-MI TRADUCETI SI MIE CE INSEAMNA SI CU CE SE MODIFICA SITUATIA MEA ACTUALA[SUNT AGENT VINZARI ].VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: coco_700 , utilizator 09:20, 11 Iunie 2010
Ati scapat de inchisoare in prima instanta.
In masura in care aceasta condamnare,chiar cu suspendarea executarii,nu afecteaza in niciun fel activitatea depusa sau activitatea viitoare ,in viziunea firmei la care sunteti angajat,mai ales va fapta va fi inserata in cazierul judiciar,nu aveti de ca sa aveti probleme
Buna seara.

"..cu aplicarea art.74 lit.a cod penal art.76 lit d cod penal la 1 an .." - inseamna ca vi s-a aplicat pedeapsa sub minimul special prevazut pt. infractiunea pt. care ati fost condamnat, datorita conduitei bune pe care ati avut-o inainte de savarsirea infractiunii.
"in bazaart.71 cp,interzice inculpatului drepturile prev. de art64 lit a teza a-ii-a si lit b cod penal pe durata executarii pedepsei principale" - inseamna ca pe durata pedepsei aplicate, vi se interzic urmatoarele drepturi: dr. de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau inn functii elective publice si dr. de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pt. sav. infractiuni.
"In baza art.81,82,art.71 alin 5cp suspenda conditionat executarea pedepsei principale si a celor accesorii stabilite pe o durata de 3 ani" - inseamna ca veti ispasi pedeapsa in libertate, dar sub supraveghere, avand un termen de incercare.
Daca in acest interval de 3 ani veti savarsi din nou o infractiune, pedeapsa suspendata se va adauga la pedeasa pt. noua infractiune.
"Atrage atentia inculpatului asupra disp.art.83 si 84 cp" - inseamna ca daca savarsiti din nou o infractiune in termenul de incercare, vi se revoca suspendarea conditionata, si se cumuleaza pedepsele, asa cum am explicat in paragraful anterior.

Av. Emilia Ene
la sentinta pe care am primit-o in baza carei legi mi se suspenda permisul?Va multumesc.
Daca uciderea din culpa s-a savarsit ca urmare a nerespectarii unor dispozitii legale privind circulatia pe drumurile publice , permisul nu se suspenda ci se anuleaza in baza OUG 195/2002 R , art 97/5 cu trimitere la art 114 din aceeasi ordonanta .

Alte discuții în legătură

Sentinta penala pentru ucidere din culpa-nelamuriri legate de dispozitivul hotararii dudiu dudiu buna!(Sotul meu a fost condamnat la ucidere din culpa din cauza unui accident rutier cu o victima si 2 decese).voi copia ce scrie in sentinta penala si apoi ... (vezi toată discuția)
Ocupare functie publica pe perioada suspendarii pedepsei cu inchisoarea? mataselg mataselg Avem următoarea Sentinta ( citez ce ne intereseaza). În temeiul dispozițiilor art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul X la pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Solutie curtea de apel marian-ene marian-ene Solutie: Admite recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad împotriva sentintei penale nr. 235 din 08 Mai 2012 a Judecatoriei BÂRLAD, ... (vezi toată discuția)