avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire deces

Fratele meu era pasager in masina nevinovatului(dar si el avea peste limita de viteza) cand a avut accident.A stat 12 zile la terapie intensiva,5 operatii dureroase dupa care a murit.La cat se poate ajunge cu daunele materiale si morale si cum se pot demonstra cele materiale atata timp ca in momentul decesului si a inmormantarii nimeni nu ne a spus sa cerem chitante peste tot(as vrea sa stiu daca se ia in calcul chemarea ca martor a celor unde a fost cheltuiala mai mare,funeraria,cimitir,,)
Daca politia ii gaseste vinovati pe amandoi soferi se pot cere de la amandoi daune sau se impart daunele intre cei doi
Cel mai recent răspuns: paienjeni_k , utilizator 13:00, 17 Iunie 2010
Puteti chema martori in instanta dar in acest caz cuantumul despagubirilor materiale si morale le va hotari instanta. E bine sa va folositi de un avocat specializat in probleme de dauna cu asiguratorii pt ca vafi de mare folos in descalcirea itelor acesto probleme.In ce priveste vinovatia, chiar daca este culpa comuna despagubirea se va imparti 50% - 50%.Sincere condoleante pt. pierderea suferita si nu va agitati ca veti fi despagubit!.
Multumesc de raspuns ,as fi interesat sa stiu daca ne puteti ajuta d vostra (noi suntem din botosani)si care ar fi onorariul daca se poate sti
Eu nu sunt jurist de meserie asa ca te sfatuiesc sa apelezi la un avocat din BOTOSANI, pe care il poti gasi usor la judecatorie, prin avocatul de serviciu. Iti urez succes!
Va multumesc pentru raspuns si o ultima intrebare.Fratele lucra in strainatate venind pentru o saptamana in tara cand a avut loc tragedia.Avand in vedere ca la noi nu exista un barem al despagubirilor morale dar am citi undeva ca conteaza venitul care il avea persona si ceva ca media ar fi pe la 10 salarii medii.Intrebarea mea e urmatoarea.Se ia in consideratie faptul ca lucra in afara (cu toate actele in regula si demonstrabile)si venitul care il avea poate juca in favoarea noastra. Va multumesc
Nu exista un barem al acordarii despagubirilor, asa cum ati fost informat, de aceea e necesar sa aveti ajutor specializat. Desigur, nu mai e aplicabila aceasta varianta daca sunteti dvs. insiva avocat si familiarizat cu ceea ce se intampla in instanta.
Avand in vedere ca va urma un proces ( cond. auto vinovat va fi trimis in judecata petnru ucidere din culpa-art.178 c.p.) aveti timpul necesar sa adunati toate actele de care va veti folosi sa obtineti despagubiri cat mai mari, toate actele de inmormantare, piatra funerara, dovezile ca avea venituri mari in strainatate, etc. sunt importante in dovedirea prejudiciului suferit de familie.
Succes!:)
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat

Alte discuții în legătură

Frate decedat -- eu ce pot face? cristeaaugustin35 cristeaaugustin35 Buna ziua tuturor. Cineva a accidentat mortal pe fratele meu in sept anul trecut. Sa intervenit prin societatea de asigurari sa intervina repede cu niste ... (vezi toată discuția)
Deces accident rutier mai2017 mai2017 In urma cu doi ani fratele meu a decedat intr-un accident rutier in Germania.Era pasager intr-o masina inmatriculata in Germania.Conform legislatiei din ... (vezi toată discuția)
Despabubiri ???? floaredecolt2011 floaredecolt2011 Buna seara! in urma unui accident rutier in care fiica mea a murit, am cerut despagubiri materiale in valoare de 50 000 de euro si morale in valoare de 150 000 ... (vezi toată discuția)