avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

accident rutier pe calea ferata in 2009

in urma cu 3 luni am primit citatie de la parchet in care scrie -inculpat - distrugere si semnalizare falsa

m am prezentat la parchet la o d. procuror unde am dat aceeasi declaratie ca cea de la accident.

ieri m am trezit la usa cu o persoana de la jandarmi care mi a spus ca are un mandat de aducere pe numele meu in calitate de faptuitor

azi m am prezentat la procuror insotit de domnul de la jandarmi ,dar era la tribunal .

deasemeni in aceasta dimineata a venit acasa 2 domni de la politie care aveau si dansii un mandat de aducere pe numele meu.

sotia le a explicat ca eu sunt deja la parchet au inteles si au plecat.

ce se intampla ?????


Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 15:26, 11 Iunie 2010
procurorul vrea sa finalizeze dosarul mai repede si probabil ca a avut experiente neplacute cu alti faptuitori inaintea dvs si d e aceea preventiv trimite sa va aduca cu mandat de aducere
Buna ziua !
Legea prevede ca o persoana poate fi adusa in fata organului de urmarire penala sau a instantei de judecata, pe baza unui mandat de aducere, daca, fiind anterior citata, nu s-a prezentat, iar ascultarea ori prezenta ei este necesara .
Invinuitul (inculpatul) poate fi adus cu mandat, chiar daca nu a fost chemat prin citatie, in situatia in care organele judiciare constata motivat ca, in interesul rezolvarii cauzei, se impune aceasta masura ( poate vi se explica care a fost motivatia aducerii cu mandat ) .
In legatura cu faptul ca in executarea mandatului s-au prezentat la domiciliul dvs. atat jandarmii cat si politia , probabil ca a fost o lipsa de comunicare ...
faptul ca in prima citatie aveam calitate de invinuit si in a doua de faptuitor ce inseamna????
Calitatea procesuala de invinuit ( momentul de inceput al procesului penal ) o primiti cand se dispune inceperea urmaririi penale , iar calitatea de faptuitor ( nu este o calitate procesuala in procesul penal ) o aveti in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale .
va multumesc pentru raspunsuri.

n am mai trecut prin asa ceva si sunt total nelamurita .

practic acum procurorul solutioneaza cazul cu NUP sau SUP sau trimitere in judecata??????????

sau altceva???

daca vreti sa mi dati ceva lamuriri.

sotul nu are avocat.

marti ajunge din nou la procuror si as vrea sa stiu ceva daca se poate.

Alte discuții în legătură

Cand se emite mandatul de aducere? Antonia01 Antonia01 Buna ziua, As dori daca se poate sa imi explicati care sunt situatiile in care se emite un mandat de aducere? Sa fiu mai explicita, o persoana a fost adusa ... (vezi toată discuția)
Două întrebări în legătură cu mandatul de aducere Zebedeu Zebedeu Codul de Procedură Penală Art. 184 [i]Expertiza medico-legală ... (vezi toată discuția)
Proces penal lavinia.serban lavinia.serban Buna seara, As avea si eu o intrebarea si anume: Dupa cate termene motivate de neprezentare te poate aduce cu mandat intr-un proces penal in care ai ... (vezi toată discuția)