avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare concediere colectiva la companie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare concediere colectiva la companie multinationala

Avem Contract colectiv de munca aplicabil la nivelul Ramurii Comert pe/2010.In notificare specifica:"Compensatii banesti conf...cele de mai sus" 6 salarii de baza lunare brute.Am o vechime de 8 ani in aceasta companie. Pot solicita mai mult de 6 salarii?Cum procedez?Am sanse ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Anastasia Cristiana , utilizator 18:45, 16 Iunie 2010
daca se prevad 6 salarii , fara diferentirei in functie de vechime, doar 6 puteti solicita
unde anume este prevazut? "daca pt toti sunt 6 salarii si eu sa primesc la fel.Sunt angajati cu o vechime de 3 luni in companie. De ce sa beneficieze de aceleasi drepturi cu cei vechi?Am auzit ca intr-o asemenea situatie poti negocia.Unde pot sa ma documentez?
Multumesc,
Art.78 alin.3 din CCM la nivel de ramura de comert stipuleaza ca, pentru situatia in care se efectueaza concedieri colective, angajatorul va acorda compensatii banesti de minimum 6(sase) salarii brute lunare, drepturi superioare putand fi negociate in contractele colective de munca la nivel de unitate sau de grupuri de unitati.
Prin urmare, se pot negocia mai multe salarii compensatorii numai prin CCM la nivel de unitatea sau grup de unitati.
Ieri am semnat un tabel prin care am luat la cunostiinta ca am primit Notificare.Daca compania nu are CCM la nivel de unit. sau grup de unit.(m-am informat ieri la HR),in aceasta situatie mai pot negocia?
Anastasia Cristiana a scris:

Ieri am semnat un tabel prin care am luat la cunostiinta ca am primit Notificare.Daca compania nu are CCM la nivel de unit. sau grup de unit.(m-am informat ieri la HR),in aceasta situatie mai pot negocia?


In aceste conditii , sunt aplicabile prevederile CCM la nivel de ramura sau la nivel national.
Prin urmare, angajatorul va trebui sa va plateasca minim 6 salarii compensatorii.

Alte discuții în legătură

Disponibilizare colectiva disponibilizata disponibilizata Buna ziua, Lucrez intr-o companie multinationala ( 600 salariati din care disponibilizeaza 120) care a trimis notificare pentru disponibilizari colective ... (vezi toată discuția)
Nr.salarii compensatorii mihai69 mihai69 Buna seara , va rog sa-mi spuneti cate salarii compensatorii se acorda pt.ramura comert,intrucat la nivel de unitate nu exista ccm.Va multumesc (vezi toată discuția)
Concediere colectiva vs concedieri unul cate unul lauricafl lauricafl Buna ziua! Daca in CCM la nivel de unitate (ramura comert) este stipulat ca in cazul concedierilor colective se primesc 2 salarii compensatorii (care este ... (vezi toată discuția)