avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva din factura de combustibil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva din factura de combustibil

Buna ziua,

Firma noasra are contract cu o s.c. pentru furnizarea de combustibil, asa ca baietii alimenteaza si la sf. lunii ne soseste factura.Frumos si elegant, dar de la 01.05.2009 nu mai avem voie sa deducem tva-ul din combustibil si eu pana acum am inregistrat facturile fara tva, dar firma respectiva inreg. facturile cu 4427 si le declara in 394.
Eu daca nu am dedus tva-ul nu am declarat fact. nici in 394.
Luna asta am facut :
% = 401.01 608.77lei
6022 511.57
4426 97.20
si paralel :
6022 = 4426 97.20 lei in ideea ca tot ce inregistrez in 6022 este nedeductibil.
Apare o problema, a doua inregistrare nu apare in jurnalul de tva si nu-mi da decontul de tva(300) cu balanta....

Ce si cum sa fac ?#-o

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: leila-sema , utilizator 10:00, 17 Iunie 2010
puteti depune declaratie rectificativa la 394 pentru perioadele respective ; cf normei declaratia rectificativa a declaratiei 394 este o noua declaratie , completata cu datele corecte
In legatura cu modul de inregistrare in jurnalul de tva( si in decont 300 implicit ) a facturilor de combustibil cu limitare drept deducere va pot sugera inserarea unei noi coloane in formatul de decont ; jurnalul urmand a avea urmatoarele coloane :
- valoare cu tva
- baza impozabila
- taxa deductibila
- din care taxa efectiva dedusa
Celelalte coloane raman , cf omef care reglementeaza formatul decontului
Acest mod de lucru va ajuta in completarea decontului care are la rindul 25 total taxa deductibila ( respectiv tva din facturi , asa cum apare , indiferent ca deduceti sau nu ) si la rindul 26 taxa efectiv dedusa , respectiv doar taxa pentru care se exercita dreptul de deducere , cf limitarilor .
In acest fel, rindul 25 va corespunde cu tva din 394 iar rindul 26 cu tva deductibil din contabilitate
Desigur, acest lucru este posibil daca utilizati un program pe "comanda" si nu unul in formate standard
Va multumesc pt. promptitudine.
Trebuie sa vorbesc firma de la care am cumparat programul de contabilitate sa ne efctueze aceasta modificare in jurnalul de cumparari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la combustibil în reg. cumpãrãturi memitsc memitsc #-o Bună ziua, Am următoarea nelămurire. Bonurile fiscale pentru combustibil, le introducem bază + TVA intr-un 6022 nedeductibil. Cred că am ... (vezi toată discuția)
Declaratia d.394 pricope_ciprian pricope_ciprian Buna ziua Am o nelamuririre , bonurile de combustibil se introduc in cadrul declaratiei D394 si daca se mai deduce tva-ul. (vezi toată discuția)
Inregistrari corecte pentru 394 Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA As vrea sa aflu si parerea voastra cu privire la monografiile folosite pentru inregistrarea corecta a facturilor in D 394. Ex.achitizionez de la un magazin cu ... (vezi toată discuția)