avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... praf magic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

praf magic

lucrez intr-un club de noapte. am luat de 3 ori in viata mea praf magic. in momentul de fata mai am un plic de praf magic pentru consum propriu.
La o eventuala razie in clubul in care muncesc si sunt prinsa cu acest plic asupra mea, care sunt consecintele legale ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:45, 20 Iunie 2010
Incercati,daca nu va este greu si" nu tineti prea mult la el" sa il aruncati pentru a evita consecintele neplacute,preventiv.
Sunteti consumatoare ?
Capitolul II - Sanctionarea traficului si a altor operatiuni ilicite cu substante aflate sub control national
Legea nr 143/2000

Art. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
Dupa cum stiti aceste subsante au fost introduse in lege prin OUG 10/2010
Eu zic sa nu riscati
Scapati de ele ca s-ar putea sa aveti alte surprize nu tocmai placute
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
cipri_h, utilizator
Da, nu are sens sa va complicati.
Daca nu sunteti consumator riscati sa intrati pe trafic ceea ce ar insemna o arestare preventiva si bani dati la avocat ca sa iesiti in cateva luni...
Se poate si sa ramaneti in detentie...deoarece cam asta e regula...
cipri_h a scris:

Dupa cum stiti aceste subsante au fost introduse in lege prin OUG 10/2010

OUG 10/2010 este cu totul altceva ( ratifica scrisoarea de intentie semnata de autoritatile romane ) .
Substante noi au fost introduse prin OUG 6/2010.
Eu as incadra la consum propriu fara drept , infractiunea de la art 4 "Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani. "

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca nu sunteti consumator riscati sa intrati pe trafic ceea ce ar insemna o arestare preventiva si bani dati la avocat ca sa iesiti in cateva luni...

Cum sa intre pe trafic cand doar detine ?
Si pt a fi incadrata la trafic , trebuie sa fie prinsa in flagrant cand vinde . Cam asa merge probatoriul pt a i se da aceasta incadrare .
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, nu are sens sa va complicati.
Se poate si sa ramaneti in detentie...deoarece cam asta e regula...

Pai,mai cititi o data legea stimate domnule avocat.:giggle:
User-ul relateaza ca detine un "pliculet",nu ca are intentia sa il vanda sau ca face trafic.
Concluzia dvs.este cel putin bizara !
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Daca am fost prins cu aproximativ un gram de substanță cristalizata ... Remus1562 Remus1562 Daca am fost prins cu aproximativ un gram de substanță cristalizata pentru consum propriu . Ce consecințe va urma ??? (vezi toată discuția)
Dosar penal - detinere drog cu risc mare Radu312312 Radu312312 Care sunt conseciintele pentru posesie droguri cu risc mare (1 pastila)? Am fost perchezitionat si prins la Electric Castle avand asupra mea o pastila de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obtine dreptul la cultivarea si producerea de droguri de risc in romania (pentru export in alte tari)? TrinityAlex TrinityAlex Legea 143/200 mentioneaza in Art. 4. – (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau ... (vezi toată discuția)