avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... praf magic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

praf magic

lucrez intr-un club de noapte. am luat de 3 ori in viata mea praf magic. in momentul de fata mai am un plic de praf magic pentru consum propriu.
La o eventuala razie in clubul in care muncesc si sunt prinsa cu acest plic asupra mea, care sunt consecintele legale ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:45, 20 Iunie 2010
[

OUG 10/2010 este cu totul altceva ( ratifica scrisoarea de intentie semnata de autoritatile romane ) .
Substante noi au fost introduse prin OUG 6/2010.

Scuzele mele a fost o greseala
Asa e
Se intampla
La OUG 6 faceam referire
Dar ca idee de baza imi pastrez sfatul de a scapa de respectiva subsanta
diana ramona a scris:

cipri_h a scris:

Dupa cum stiti aceste subsante au fost introduse in lege prin OUG 10/2010

OUG 10/2010 este cu totul altceva ( ratifica scrisoarea de intentie semnata de autoritatile romane ) .
Eu as incadra la consum propriu fara drept , infractiunea de la art 4 "Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani. "

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca nu sunteti consumator riscati sa intrati pe trafic ceea ce ar insemna o arestare preventiva si bani dati la avocat ca sa iesiti in cateva luni...

Cum sa intre pe trafic cand doar detine ?
Si pt a fi incadrata la trafic , trebuie sa fie prinsa in flagrant cand vinde . Cam asa merge probatoriul pt a i se da aceasta incadrare .

Da, eu am gandit ca il va prinde cand vinde.Nu tine plicul sa se puna praful pe el...
Tine un plic si vinde.Daca prinde pe cineva care a cumparat de la el se urmeaza cursul...
Oricum tot pe aceeasi lege intra...si pe aceleasi pedepse...
Daca nu este consumatoor si nu vinde intra la detinere dar daca nu rezulta ca este consumator va primi o pedeapsa cu executare in proportie de 70 %.Deci, pedeapsa va fi ca la vanzare.
Sunt multi care tin la ei doar un plic si apoi se aprovizioneaza de la depozitul lor.
Sunt multe cazuri de acest fel pe rolul tribunalului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Doar curiozitate…

@ami marinca,
Prin “praf magic” va referiti la substanta care se vinde – de fapt – ca ingrasamant pt plante dar pe care unii “intreprinzatori” o “reambaleaza” si o vand celor slabi de inger? Aveti, totusi, grija… cica si aceasta substanta da dependenta si la 200 lei gramul…

diana ramona a scris:

cipri_h a scris:

Dupa cum stiti aceste subsante au fost introduse in lege prin OUG 10/2010

Eu as incadra la consum propriu fara drept , infractiunea de la art 4 "Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani. "

Daca nu sunteti consumator riscati sa intrati pe trafic ceea ce ar insemna o arestare preventiva si bani dati la avocat ca sa iesiti in cateva luni...

Cum sa intre pe trafic cand doar detine ?
Si pt a fi incadrata la trafic , trebuie sa fie prinsa in flagrant cand vinde . Cam asa merge probatoriul pt a i se da aceasta incadrare .

Da, eu am gandit ca il va prinde cand vinde.Nu tine plicul sa se puna praful pe el...
Tine un plic si vinde.Daca prinde pe cineva care a cumparat de la el se urmeaza cursul...
Oricum tot pe aceeasi lege intra...si pe aceleasi pedepse...
Daca nu este consumatoor si nu vinde intra la detinere dar daca nu rezulta ca este consumator va primi o pedeapsa cu executare in proportie de 70 %.Deci, pedeapsa va fi ca la vanzare.
Sunt multi care tin la ei doar un plic si apoi se aprovizioneaza de la depozitul lor.
Sunt multe cazuri de acest fel pe rolul tribunalului.

Mai aveti putin si in statistici,bateti Institutul National de Statistica.
Daca user-ul nu spune decat ca detine un plic si nu ce face cu el,dvs."fabulati"
Cu parere de rau ,dar "imaginatia" o ia razna si ca de obicei sunteti :offtopic:
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Ca de obicei nu intelegetiaspectul esential care il intereseaza pe user.
Va fi arestat.
Este vorba de o lege conform careia va fi arestat.
Userul vroia sa stie daca va fi arestat sau nu...
Clar va fi arestat.Nu conteaza in urmarirea penala ce vroia el sa faca el cu acel ,,praf magic"...
Si daca nu va avea avocat angajat va mai declara si ca vroia sa il vanda....
Se mai intampla si asa ceva daca cred ca vor fi pusi in libertate daca declara asa ceva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal - detinere drog cu risc mare Radu312312 Radu312312 Care sunt conseciintele pentru posesie droguri cu risc mare (1 pastila)? Am fost perchezitionat si prins la Electric Castle avand asupra mea o pastila de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obtine dreptul la cultivarea si producerea de droguri de risc in romania (pentru export in alte tari)? TrinityAlex TrinityAlex Legea 143/200 mentioneaza in Art. 4. – (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau ... (vezi toată discuția)
Detinerea de droguri, consumul ulterior abrcdbra abrcdbra Daca se intilnesc 3 prieteni si : Primul detine droguri si le consuma (marijuana) Al doilea doar le consuma (marijuana) Iar al treilea doar este linga ei, ... (vezi toată discuția)