avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat de linistit poti sa fi cand cumperi un Apt ( ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat de linistit poti sa fi cand cumperi un Apt ( cumparat de actualul propietar prin legea 112 sau 10 ) ?

Vreau sa cumpar un apt de 2 camere si una din ofertele unei agentii imobiliare a fost un apt . intr un bloc vechi ( anul cca 1950) Am fost , am vazut , mi a placut . Acum incepe beleaua , din ce citesc mai mult cu atat dezarmez mai mult . ideea este ca nu am vazut actul de propietate insa mi s a spus ca a fost cumparat conf legea 112 si ca a trecut perioada de 10 ani , putand fi vandut fara probleme .
As vrea sa stiu totusi la ce anume ma expun ? Si la ce anume sa fiu atent ?
Daca exista extras CF , fara restrictii sau sarcini , poate totusi sa apara o revendicare a vre unui urmas al prropietarului initial ( cel ce a fost deposedat de imobil ) sau o revendicare de alta factura ?
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 01:37, 9 Septembrie 2007
Tot timpul poate apare cineva cu "pretentii" de proprietar #-o
Ia copie de pe titlul de proprietate al vanzatorului, vezi daca e intabulat dreptul de proproprietate in cartea funciara (mai ales, p enumele cui e), cumpara apartamentul dupa care, neaparat, intabuleaza-ti dreptul tau de proprietate asupra bunului. Dupa intabulare dreptulu tau ii va fi opozabil ulteriorului "pretendent" la titlul de proprietar, astfel ca sunt sanse foarte mari ca actul tau de vanzare-cumparare sa nu se desfiinteze ca urmare a desfiintarii actului celui car eti-a vandut.
Tertul dobanditor daca este de bune credinta este aparat.

In traducere, atat timp cat persoana de la care cumparati o considerati a fi proprietarul legal al imobilului, atunci sunteti protejat. Vanzarea se perfecteaza la notar. Intrati in posesia bunului si sunteti inscris in Cartea Funciara, puteti sta linistit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Cadastru - intabulare pauul_sorin pauul_sorin Buna ziua. Am urmatoarea speta. -inceputul anilor 90 proces de revendicare imobil inceput -vanzare drepturi litigioase imobil catre mine -castigat proces de ... (vezi toată discuția)
Donatie si intabulare adelutzacj adelutzacj Buna seara, as avea o rugaminte la cine ma poate ajuta cu un sfat.Mama mea vrea sa imi doneze cota parte dintr-o casa pe care a obtinut-o prin mostenire cu ... (vezi toată discuția)