avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitanta sau dispozitie de incasare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitanta sau dispozitie de incasare?

Buna ziua!

Va rog, poate ma ajuta cineva cu un sfat: lucrez la o firma de instalatii in constructii, care in mod normal nu prea are clienti persoane fizice( deci nu are casa de marcat). Recent s-a realizat o lucrare pt. o persoana fizica, am intocmit factura , iar contravaloarea acesteia am incasat-o in numerar( in jur de 7.000 lei).Cum este corect: tai chitanta persoanei fizice sau dispozitie de incasare pentru suma incasata?
(Am inteles ca pt persoane fizice nu se mai taie chitanta?)
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 15:02, 21 Iunie 2010
Orice societate comercială care lucrează corect eliberează facturi, chitanţe etc. La încasări cu chitanţă aveţi grijă de plafonul minim zilnic. Pt pj se pot încasa cu chitanţă maxim 5000 lei iar pt.pf pot fi tăiate chitanţe pentru orice sumă.Cred că trebuie să-i tăiaţi chitanţă nu dispoziţie de incasre. Legal facturile se achită cu chitanţă sau prin alte instrumente de plată.
Cu siguranta ca trebuie sa eliberati o chitanta aferenta facturii fiscale deja emise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Incasare cu chitanta de la persoana fizica, in suma mai mare de 5000 lei adrianavoica adrianavoica Buna, va rog sa ma ajutati am o situatie cand o firma vinde o masina la o persoana fizica cu factura, suma mai mare de 5000 lei pe care o incaseaza in ... (vezi toată discuția)
Chitanta persoana fizica mai mare de 5000 lei pvcc pvcc Buna ziua, ma intereseaza daca, din perspectiva pers. juridice, se pot emite chitante mai mari de 5000 lei de catre o pers. fizica catre o pers. juridica (pe ... (vezi toată discuția)