avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari in imposibilitate de plata.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari in imposibilitate de plata.

Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu Asociatiile de proprietari.
In cazul in care, o asociatie intra in imposibilitate de plata a facturilor, din cauza proprietarilor neglijenti, iar furnozorii (firma de curatenie, administratie, florisal, apaserv) vor sa ne dea in judecata pentru recuperarea datoriilor.Ce se poate intampla in cazul in care castiga procesul, si nu avem de unde achita acele sume?



Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:05, 26 Iunie 2010
Pai trebuie sa achitati facturile. Furnizorii vor aplica mai intai penalizari, va vor soma, vor opri utilitatile si in acest timp va actioneaza in instanta. Daca se ajunge la finalizarea unui proces instanta poate hotara obligarea asociatiei la plata restantelor, penalizarilor, cheltuielilor de judecata. Apoi se trece la executarea silita cu ajutorul executorilor.
Multumesc Adriantot, dar ce se executa silit?
In mod normal o asociatie de proprietari ar trebui sa dea in judecata pe restantieri si sa obtina de la ei plata restantelor sau sa procedeze la executare silita.
Asociatia este un intermediar intre proprietari si furnizori, fara proprietate in sine, dar cu o conducere care ar fi trebuit sa gestioneze aceasta situatie.

Probabil ca furnizorii se vor indrepta impotriva conducerii asociatiei care va trebui, astfel, sa-si indeplineasca atributiile legale, adica sa deschida procese restantierilor.
O ultima intrebare.
Presedintele unei asociatii care are datorii destul de mari la asociatie, poate fi dat in judecata de asociatie prin cenzori sau administrator (inainte de a fi schimbat din functie)?




Multumesc frumos.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
mroby, utilizator
Ma gandesc ca e mai bine sa-l schimbati din functie si apoi noul presedinte sa-l actioneze in judecata ca pe orice restantier obisnuit.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata si executare miadogaru miadogaru Cui se repartizeaza cheltuielile de judecata si cheltuielile de executare datorita faptului ca un furnizor nu a fost platit, a dat asociatia in judecata, a ... (vezi toată discuția)
Suntem somati de apanova. eu sunt la zi. cum ma pot proteja? Cuculica Cuculica Avem multi restantieri care nu platesc cu lunile. Administratorul si presedintele actual pretind ca nu au bani sa ii actioneze in justitie, au obtinut si ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sandu.53 sandu.53 Buna ziua, Acum cateva zile ni s-a intrerupt furnizarea apei calde datorita unor restante la plata cauzate in principal de neplata de ani de zile a ... (vezi toată discuția)