avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... schimbarea lichidatorului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

schimbarea lichidatorului

Sunt unic creditor intr-un dosar de faliment si la termenul anterior am depus hotararea si decizia de schimbare a lichidatorului cu un altul pe baza art 19 alin 2 ind 1 din Legea 85/2006.Judecatorul a respins cererea ( am vazut in condica nu stiu inca motivatia ).Am fost si am publicat in BPI decizia de schimbare a lichidatorului , ce mai pot face pentru a numi lichidatorul dorit de mine?
Cel mai recent răspuns: ContSters134600 , utilizator 09:10, 23 Iunie 2010
Probabil e prematura soliciatarea dv. in sensul ca nu este depasit termenul de declarare al crentelor. In acest caz nu se justifica nici calitatea dv. de a face aceasta solicitare, instanta neputand observa daca aveti o creanta mai mare de 50% din totalul creantelor. Acceasi solutie poate fi data si daca exista o contestatie la creanta dv.
Daca s-a realizat tabelul creditorilor, solutia instantei este nelegala, avand in vedere ca in situatia in care un creditor care o creanta de peste 50% din totalul creantelor poate decide schimbarea lichidatorului. In acest caz instanta nu cerceteaza temeinicia cererii ci pur si simplu ia act de decizia creditorului majoritar.
Faceti o noua decizie si o noua cerere in fata instantei de a lua act de aceasta decizie, insa asteptati motivarea primei incheieri.


termenul de inscriere la masa credala a fost in aprilie , sunt unic creditor , este afisat deja tabelul definitiv cu mine ca unic creditor , a trecut deja si termenul de contestare a tabelului , caci de aici vine si nelamurirea mea cu privire la respingerea cererii de schimbare a lichidatorului.Voi face cerere la tribunal pentru motivarea cererii , intre timp am publicat in BPI decizia de schimbare a lichidatorului , voi depune la tribunal si dovada publicarii dupa care in 3 zile daca nu este contestata decizia ( chiar asa cine ar putea contesta decizia de schimbare a lichidatorului) sa inteleg ca l-am schimbat? Mai am alte posibilitati? Sincer si eu cred ca s-a facut un abuz in respingerea cererii dar va promit ca va voi da detalii cu privire la motivarea acesteia.
Sa inteleg ca decizia nu a fost publicata in BPI la momentul la care s-a pronuntat instanta?
nu la momentul in care s-a pronuntat instanta , decizia de inlocuire nu era publicata in BPI deoarece decizia a fost emisa in ziua procesului , inmanata judecatorului la termenul de judecata iar publicarea s-a facut in aceeasi zi dar in BPI nu aparea publicata la momentul pronuntarii.
Dom.le, stati asa sa ne lamurim: ati vrut sa schimbati lichidatorul, instanta v-a respins cererea si totusi faceti referire la faptul ca decizia de inlocuire nu era publicata in BPI deoarece a fost emisa in ziua procesului .....:O:O:O:-/


Reveniti .....:D:D:D
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
ContSters134600, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare lichidator iulianavoicu iulianavoicu cererea de schimbare lichidator se depune direct la registratura la tribunal, sau trebuie intai depusa o copie in BPI ?? (vezi toată discuția)
Convocare adunarea creditorilor oana_i oana_i Sunt creditorul unei societati in insolventa, apar in tabelul preliminar, dar nu am fost convocat la prima adunare a creditorilor.Vreau sa anulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Adunare creditori nargyss nargyss Buna ziua, Sunt reprezentantul a peste 200 de salariati disponibilizati de catre o firma aflata in faliment (proc.simplificata).La prima ad.a creditorilor din ... (vezi toată discuția)