avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contract tranzactie partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contract tranzactie partaj

In urma cu un an am deschis proces de partaj si in ianuarie am suspendat dosarul in vederea vanzarii apartamentului si impartirii banilor.Intr timp am convenit cu fosta sotie sa ma despagubeasca cu o suma de bani stabilita de comun acord.Am repus dosarul pe rol in vedera incheierii acestei tranzactii si a procesului.Am redactat un contract in 3 exemplare sa il prezint judecatorului la infatisarea stabilita prin termen.Stiam din informatiile pe care le-a cules ca aceasta tranzactie se inmaneaza cate un exemplar partilor si unul judecatorului ,acesta da citire tranzactiei si partile semneaza si ramane in pronuntare.cand am ajuns in fata judecatorului acesta ne-a intrebat de avocati si am spus ca am renuntat la ei si cand am vrut sa ii inmanez tranzactia ne-a spus ca suntem liberi.acum sunt in ceata totala.Ce urmeaza?Fosta sotie zice ca nu semneaza actul decat in fata judecatotului si ca nu imi da banii decat cand sentinta devine definitiva.Ce trebuia sa fac sau ce urmeaza sa fac de acum inainte ptr ca sa se termine acest proces si sa incehei tranzactia sa imi iau banii si fosta sotie sa fie sigura ca tranzactia e valabila.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:00, 30 Iunie 2010
Mergeti la un mediator care va va lamuri exact ce trebuie sa faceti.
Este calea cea mai sigura de stingere a litigiului
Si nu aveti nevoie nici d eavocati, daca stiti ce doriti fiecae.
de ce ati renuntat la avocati?inca un termen era rau daca mai aveati? vedeti ca nu ati procedat corect.. acum va chinuiti.. chemati-va avocatii sa va rezolve problema cum doriti dvs
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
Petre Enache, Avocat
avocatii au fost sunati sa le spunem ca am repus dosarul pe rol si nu au mai raspuns la telefon si automat ne-am prezentat fara ei si am spus ca renuntam la ei apoi ne-a spus ca suntem liberi
si nu ati mai apucat sa semnati tranzactia in fata instantei?
mergeti la arhiva judecatoriei sa studiati dosarul, sa vedeti ce s-a consemnat in incheierea de jedinta din data respectiva.
Nu am apucat sa semnam nimic ca nici nu am reusit sa dau tranzactia la judecator ca ne-a spus ca suntem liberi.
Mai am o completare:fosta sotie a zis ca imi da banii dupa ce sentinta devine definitiva(asta cred ca inseamna dupa ce vine comunicarea si nu fac recurs parca?).dar daca ea nu ii da banii dupa ce se legalizeaza sentinta (in cazul in care o voi rezolva problema) mai pot face recurs.dupa ce sentinta e definitiva si ma gandesc sa nu ma trezesc ca raman fara bani.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
karsor, utilizator

Alte discuții în legătură

Soțul mi-a intentat divorț din culpă exclusivă. este posibil ca la prima înfățișare în instanță să se pronunțe hotărârea de divorț pe baza probelor administrate? ramona45 ramona45 buna ziua sotul mi a intentat divort din culpa exclusiva este posibil ca la prima infatisare in instanta sa se pronunte hotararea de divort pe baza probelor ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj, achitare sulta luiza44 luiza44 doresc si eu sa ma lamuriti si pe mine.... in urma partajului dupa divort am ramas cu apartamentul si cei 2 copii minori la acea vreme in schimbul platii unei ... (vezi toată discuția)
Bună seara, as dori și eu o îndrumare dacă se poate... eu și ... IOGH IOGH Bună seara, as dori și eu o îndrumare DC se poate... Eu și soțul avem sentința definitiva de divorț data cu data de Noiembrie 2022; deoarece instanta ... (vezi toată discuția)