avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum sa-mi recuperez cartea de munca de la ITM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum sa-mi recuperez cartea de munca de la ITM?

In luna februarie a anului 2009 am convenit cuadministratorul societatii unde lucram o modificare a C.I.M. printr-un Act Aditional prin modificarea timpului de munca de la 8 ore/zi la 4 ore/zi .In acest act aditional nu este specificat si modificarea salariului . Desi din luna februarie 2010 am incetat raporturile de munca cu aceasta societate ,este vorba de un SRL, care a depus o decizie de incetare a C.I.M conf art 55 din Codul Muncii ,cu acordul partilor inca din data de 10.02.2010 ,ITM nu-mi elibereaza cartea de munca pe motiv ca vechea societate nu a depus actele necesare pentru modificarea acestuia.Va rog frumos spuneti-mi care este modalitatea prin care pot sa-mi recuperez cartea de munca de la ITM ,in prezent eu fiind deja angajat cu CIM inregistrat la ITM, al unei alte societati .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters147006 , utilizator 08:22, 24 Iunie 2010
Daca actualul angajator isi are sediul in acelasi judet cu fostul angajator nu ar trebui sa mai scoateti carnetul de munca pentru ca noul angajator nu va face decat sa-l depuna la acelasi ITM (afara de situatia in care noul angajator este autorizat sa tina carnetele de munca la sediu).

In situatii ca cea a dvs. ITM-ul trimite o adresa fostului angajator prin care ii solicita sa prezinte intr-un anumit termen actele de modificare, astfel incat probabil ca va mai dura putin pana ce veti primi carnetul de munca, nu cred ca este cazul sa va impacientati. Daca noul angajator va preseaza sa aduceti carnetul de munca dati-i o declaratie pe propria raspundere cum ca acel carnet de munca se afla la ITM, ca nu v-a fost inca eliberat si ca va obligati sa-l aduceti imediat ce va va fi eliberat de ITM.
Dacă aveţi o decizie de modificare a CM sau actul adiţional despre care faceţi vorbire, mergeţi cu ele personal la ITM sau încercaţi să le comunicaţi prin poştă după care vorbiţi cu noul angajator, să transfere acea carte de muncă la partida lui.
Au fost trimise aceste acte la ITM (actul aditional si decizia de incetare a CIM prin acordul partilor) dar la cererea mea de eliberare a carnetului de munca ITM-ul imi raspunde ca nu are toate actele necesare de modificare a CIM si de aceea nu mi se elibereaza carnetului de munca.Eu cred ca aici este rea vointa si nu stiu cum sa procedez.Ajutati-ma, va rog.
Mergeti in audienta la directorul ITM. Daca nu primiti nici asa carnetul sau nu vi se dau lamuriri suplimentare puteti da in judecata ITM-ul, dar eu n-as alege varianta aceasta. Probabil ca lipsesc acte anterioare celor de incetare si probabil ca deja s-a solicitat fostului angajator sa prezinte actele lipsa. Mai asteptati putin ptr. ca in mod sigur situatia se va rezolva si fara proces.
Mergeti la fostul angajator si solicitati o copie de pe acel act aditional care lipseste de la dosarul ITM al societatii respective.
Daca a fost depus nu cred ca este greu sa faca o copie de pe acel act cu viza ITM-ului ... de fapt, dvs trebuia sa aveti un original de pe acest act aditional.
Dupa ce obtineti copia mergeti la inspectorul ITM sa va inchida carnetul de munca.

Alte discuții în legătură

Nepredare carte de munca eu123 eu123 in ianuarie 2009 m-am angajat si in luna februarie mi-a fost eliberata cartea de munca de la fostul loc de munca; pentru ca nu mi s-a parut un post de viitor ... (vezi toată discuția)
Imposibilitatea eliberarii cartii de munca pentru somaj pe motiv ca din 2011 se anuleaza? catalinion84 catalinion84 Buna ziua Eu mi-am terminat preavizul la firma in care am lucrat si acum trebuie sa imi depun actele de somaj. Cei de la firma mi-au spus ca cei de la ITM ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa predea cartea de munca gabi_gabi gabi_gabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o prietena si-a dat demisia la insistentele sefului deoarece, conform lui, \"gresea\" frecvent. O ... (vezi toată discuția)