avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni

As dori un sfat in legatura cu situatia in care ma aflu:
Pe 10 martie 2010 am lovit un baiat pe o trecere de pietoni(de fapt a venit in fuga si s-a lovit de aripa dreapta fata -dar circumstantele producerii accidentului nu mai conteaza).Mi s-a intocmit dosar penal pentru vatamare.Dupa aproximativ o luna si 2 saptamani am facut o intelegere amiabila cu victima si aceasta a depus la politie o declaratie prin care renunta la orice pretentii.Doamna politista de la cercetari la care o fost depusa declaratia de renuntare a victimei, m-a sfatuit sa nu mai reinoiesc dovada de circulatie pentru ca perioada din momentul expirarii dovezii de circulatie si pana la primirea de la parchet a hartiei prin care se inchide dosarul penal se poate considera perioada de suspendare(adica 90 zile).Am mai multe nelamuriri:
1. Doamna politista de la cercetari mi-a spus ca dupa 90 de zile sau in cand primesc hartia de la parchet sa ma prezint la politie sa ma programez pentru examen.Intrebarea e "De ce mai trebuie sa dau examen daca am avut suspendarea maxima?"
2. Politia nu mi-a dat nici un proces verbal cu sanctiunea.Trebuia sa-mi dea?
3.Acum suntem pe 24 iunie.In 2-3 zile se implinesc 90 de cand mi-a expirat dovada.Ce pot face pentru a lua mai repede carnetul?
Multumesc anticipat.
P.S. Mentionez ca sunt din Constanta , accidentul s-a produs in Bucuresti si nu am putut face deplasari in Bucuresti pentru a lua aceste informatii.

3.Acum
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 20:17, 25 Iunie 2010
1 . este obligatoriu reinoirea dovezii de circulatie, care se poate solicita doar Parchetului respectiv procurorului de caz, prin solicitarea in scris a prelungirii dovezii cu drept de circulatie, cerere insotita de o copie a dovezii si a cartii de identitate, dupa care procurorul de caz da o Rezolutie de prelungire a acesteia, cu care dumneavoastra mergeti la politie si veti solicita aplicarea unei stampile pe dovada respectiva, astfel veti putea conduce inca 90 de zile, procedura de repeta de fiecare data pana la solutionarea dosarului penal, dupa care evident vi se va suspenda permisul pe 90 de zile.
2. Fiind vb de Bucuresti, trebuie vazut la de Parchet s-a inaintat dosarul dumneavoastra.
Pe data de 25.martie (cand mi-a expirat dovada de circulatie) m-am prezentat la Parchetul de pe langa judecat sect 2 si d-nul procuror nu a vrut sa-mi prelungeasca dovada pe motiv ca e vatamare si sa vin dupa alte 2 sapt pentru prelungire.Intre timp am facut intelegerea cu victima si aceasta a dat declaratie la politie ca nu are nici un fel de pretentii.D-na de la cercetari m-a sfatuit sa nu-mi prelungesc dovada pentru ca de pe 25 martie pana pe 25 iunie , adica 90 de zile , se vor lua in considerare in cazul suspendarii permisului.Intrebarea e "Se va considera perioada scursa din momentul expirarii dovezii de circulatie adica 25 martie si 25 iunie suspendare de 90 zile"?Eu in perioada 25 martie -24 iunie nu am prelungit dovada si implicit nu am circulat.

Eu marti o sa fiu in Bucuresti.Ce anume pot rezolva? Stau doar 2 zile si as vrea daca se poate niste sfaturi pentru a sti unde sa ma adresez.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
Ciprian1976, utilizator
Cate zile de ingrijiri medicale a primit victima de la medicul legist ca urmare a eliberarii certificatului medico-legal ?
Victima a avut o contuzie la sold (s-a lovit de oglinda) si o zgarietura superficiala la mana.Nu cred ca a ajuns la IML pentru certificat medico-legal.
Dar din moment ce s-a facut intelegerea si victima a dat declaratie in fata oranului de cercetare ca nu depune plangere mai are importanta?Cei de la cercetari mi-au spus ca propun neinceperea urmaririi penale.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
Ciprian1976, utilizator
Daca va fi adus un certificat medico-legal , care sa ateste o vatamare ce necesita mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale, actiunea penala va fi pusa in miscare din oficiu.

Alte discuții în legătură

Accident rutier mina2605 mina2605 Am avut un accident rutier, am lovit o persoana pe trecerea de pietoni, fara nici o vatamare corporala pentru pieton si masina, trecand pe culoarea galbena a ... (vezi toată discuția)
Decizie corecta? aqvila2007 aqvila2007 Bunica mea a fost victima unui accident de circulatie,(bunica nefiind vinovata).Soferul respectiv a fugit de la locul accidentului fiind prins la vreo 60 ... (vezi toată discuția)
Consecintele unui accident - persoana pe trecerea de pietoni. alexandru_cc2 alexandru_cc2 in data de 21.04.215 am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni.a venit politia a facut constatare,am chemat ambulanta a dus victima la spital pentru ... (vezi toată discuția)