avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... situatie de urgenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

situatie de urgenta

In cazul in care o persoana a consumat alcool si a uitat sa ia asupra sa actele de identitate si a fost nevoit sa insoteasca la spital o persoana bolnava care necesita urgenta in timpul noptii a fost prinsa de politia rutiera,ce sanctiuni poate primi ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:44, 28 Iunie 2010
Daca a condus sub influenta bauturilor alcoolice , in functie de valoare , risca fie sanctiune contraventionala si suspendarea dreptului de conducere , fie dosar penal .
Iar ptr lipsa actelor de identitate , risca doar sanctiune contraventionala .
Ar trebui sa dati mai multe detalii.E posibil sa fiti chiar nevinovat...
Situatia a fost in felul urmator:
Am avut am avut probleme cu inima(tahicardie) si a trebuit sa intervina sotul meu in a ma duce la spital cu masina.Aceasta a fost singura idee care ne-a trecut prin cap in acel moment.M-a insotit cu autoturismul pana la spital noaptea la 0.30 si la intoarcere a fost oprit de politie.Eu nu ma aflam in acel moment in masina deoarece am primit medicamentatie si a trebuit sa mai raman la spital o perioada.
Urma ca sotul sa se intoarca sa ma ia de la spital .
Daca excludem varianta ca se putea lua un taxi, sotul ar putea scapa nesanctionat...

avocat Claudiu Lascoschi
I s-au recoltata probele biologice dupa testul alcoolscop ?
Care au fost valorile constatate ?

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala barascuadrian barascuadrian am avut un accident cu vatamare corporala,in care eu am fost cel accidentat.la spital,mi s-a recoltat singe pt recoltarea alcoolemiei.se incearca inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Nu la volan nemes nemes as avea o antrebare am un prieten care a baut si a fost gasit de polite antrun parc din oras stand pe capota masini beat politia a cerut actele si i sa zis ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost prins de către poliție cu alcoolemia de ... gabrielrzv7 gabrielrzv7 Buna ziua, am fost prins de către poliție cu alcoolemia de 0.41 in aerul expirat, rezultatele la recoltarea probelor biologice fiind de 0.94 și 0.77 . ... (vezi toată discuția)