avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cresterea TVA (la 24%) este neconstitutional
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cresterea TVA (la 24%) este neconstitutional


Cresterea TVA la 24% (propus de guvern) pentru anul in curs pot fi considerat neconstitutional...

TITLUL I Dispozitii generale /CAP. II Interpretarea si modificarea Codului fiscal
ART. 4 Modificarea si completarea Codului fiscal

(1) Prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia.
(2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege


Ne facem o sesizare la avocatul poporului si sa sesizam CCR? Ce parerea aveti?

Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 23:57, 26 Iunie 2010
Dar ordonanta 54/2010?
daca imi amintesc si la introducerea impozitului minim s-a procedat la fel,au hotarat si in luna mai a intrat in vigoare,asa ca ...ii doare undeva ca trebuie sa treaca 6 luni.tot saracul accepta curbe de sacrificiu,dar ei....eu personal as confisca toata averea celor care nu o justifica ,chiar daca in momentul citirii mesajului toata lumea ma injura.sunt revoltata ca nimeni nu se gandeste la adevaratul popor roman.
are dreptate Sabina.
Ordonanta 54/2010 a fost publicata in MO pe data de 23.06.2010, intra in vigoare la aceeasi data ( ma refer la modificarea Codului fiscal )si are niste termene uluitoare pentru indeplinirea unor obligatii, nici nu ai timp sa analizezi, ce sa mai vorbim de timp pentru a pune lucrurile la punct si pentru a merge inainte..
sabinna a scris:

Dar ordonanta 54/2010?


Din punctul meu de vedere: Ordonanta 54/2010 este ilegala si nul de drept pentru ca nu respecta art 4 (2) din Codul Fiscal.


Alte discuții în legătură

Impozit forfetar stelian67 stelian67 Am initiat o actiune in instanta bazata pe ilegalitatea impozitului minim garantat. Exista vreo sentinta ,hotariere ... admisa ? M-ar ajuta sa invoc ... (vezi toată discuția)
Ordonanþa de urgenþã nr. 91/2013 DanaBrasov DanaBrasov Buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca Ordonanţa de Urgenţă nr. 91/2013 este in vigoare. Stiu ca,la un moment dat, a fost declarata ... (vezi toată discuția)
Dam si noi guvernul in judecata? pentru impozit minim "forfetar" Olivia Nedelcea Olivia Nedelcea Este un avocat interesat sa dea in judecata statul pentru impozitul minim, ca urmare a impunerii duble? In 2008 fac venituri si platesc impozit pe profit. In ... (vezi toată discuția)