cora2006 a scris:
Singura solutie este o actiune de partaj judiciar deschisa de tatal dv. impotriva fratilor sai pentru stabilirea cotei din teren ce i se cuvine ca urmare a unei operatiuni de dezmembrare a terenului, dupa care tatal dv. va avea un drept de proprietate exclusiv asupra suprafetei de teren rezultata in urma partajului si atribuita acestuia, situatie in care tatal va putea face ce va dori cu acel teren: arenda, instrainare, folosire. ;)
Insa tatal meu de comun acord nu primeste acum nimic din cota parte.Nu sunt certati.Fratii lui insa sunt certati cu mama si oarecum ,cu mine.Tata nu vrea sa se certe cu ei.Intrebarea e :ce as putea face eu,daca dupa moartea tatalui meu,unchii mei vor vrea sa ma inlature de la mostenire?Nu stiu prea multe despre pamant,despre acte etc.Tata nu face mare lucru pentru a ma ajuta,deoarece are o fire visatoare si boema.Nu se gandeste ca dupa moartea lui toti imi vor da cu piciorul...De aceea intrebam:in conditiile date,cu ce as putea incepe(in cazul in care unchii mei s-ar purta rau cu mine) pentru a beneficia de partea mea de mostenire?