Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire

Buna ziua!As vrea sa intreb si eu ceva!Tatal meu,impreuna cu fratii lui,au mostenit de la bunicii mei(parintii lor),cateva hectare de pamant.Acest pamant apartine tuturor fratilor,fara a avea fiecare in parte vreun document anume,pe numele fiecaruia.Relatia mea cu fratii tatalui meu e cam proasta.As vrea sa stiu,va rog,in cauzul mortii tatalui meu, daca am vreun drept de mostenire asupra unei parti din acest pamant.Daca da,in cazul in care fratii lui refuza sa imi arate actele acelui pamant si imi refuza total drepturile,ce pot face?Mentionez ca nu stiu exact zona in care e acest pamant ,iar tatal meu nu are un document propriu in care sa figureze numele lui ca proprietar.Apartine tuturor fratilor,nu stiu exact ce tip de act e.
Cel mai recent răspuns: lore.cris , utilizator 21:13, 27 Iunie 2010
Singura solutie este o actiune de partaj judiciar deschisa de tatal dv. impotriva fratilor sai pentru stabilirea cotei din teren ce i se cuvine ca urmare a unei operatiuni de dezmembrare a terenului, dupa care tatal dv. va avea un drept de proprietate exclusiv asupra suprafetei de teren rezultata in urma partajului si atribuita acestuia, situatie in care tatal va putea face ce va dori cu acel teren: arenda, instrainare, folosire. ;)
cora2006 a scris:

Singura solutie este o actiune de partaj judiciar deschisa de tatal dv. impotriva fratilor sai pentru stabilirea cotei din teren ce i se cuvine ca urmare a unei operatiuni de dezmembrare a terenului, dupa care tatal dv. va avea un drept de proprietate exclusiv asupra suprafetei de teren rezultata in urma partajului si atribuita acestuia, situatie in care tatal va putea face ce va dori cu acel teren: arenda, instrainare, folosire. ;)

Insa tatal meu de comun acord nu primeste acum nimic din cota parte.Nu sunt certati.Fratii lui insa sunt certati cu mama si oarecum ,cu mine.Tata nu vrea sa se certe cu ei.Intrebarea e :ce as putea face eu,daca dupa moartea tatalui meu,unchii mei vor vrea sa ma inlature de la mostenire?Nu stiu prea multe despre pamant,despre acte etc.Tata nu face mare lucru pentru a ma ajuta,deoarece are o fire visatoare si boema.Nu se gandeste ca dupa moartea lui toti imi vor da cu piciorul...De aceea intrebam:in conditiile date,cu ce as putea incepe(in cazul in care unchii mei s-ar purta rau cu mine) pentru a beneficia de partea mea de mostenire?
Cat timp tatal dv. este in viata, dv. personal nu puteti face nimic deoarece nu aveti un drept asupra averii tatalui in viata. Un drept de mostenire se va naste abia dupa moartea tatalui.
In situatia data, asteptati decesul tatalui si abia apoi puteti actiona pentru apararea drepturilor dv.
Este dreptul tatalui de a se ingriji de proprietatile sale. Daca nu-l intereseaza, asta este. Nu-l puteti forta sa-l intereseze. ;)
Asa este.Insa dupa ce tatal meu nu va mai fi,de unde trebuie sa incep si ce pot face,in conditiile date?Multumesc.
De ce vreti sa va faceti griji acum pentru ce va fi peste cativa ani sau zeci de ani?
Poate, intre timp legislatia se schimba si vorbim discutii, acum.
Va recomand sa va faceti probleme atunci cand aveti probleme reale, nu inainte de a se naste. ;)

Alte discuții în legătură

Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)
Diviziune calibra_1984 calibra_1984 se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata? precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)