avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu o succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu o succesiune

Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea M.D.M.R., sora bunicii mele P.S.M. și frații bunicii mele P.D.R. și P.A.F. au avut unici moșteniri pe tatăl meu M.M.E. și unchiul meu M.C.D. De aici rezultă că tatăl meu și unchiul meu sunt unicii moștenitori ai străbunicului meu P.D . nu-i așa ?
Cel mai recent răspuns: pisica300 , utilizator 22:35, 9 Iunie 2020
Da, averea străbunicului ajunge la M.M.E. și M.C.D. Dar dacă ea ajunge toată sau nu (o parte), asta depinde de amănunte pe care nu ni le-ați transmis.
Spre pildă, înțelegem că au existat frați ai bunicii care nu au avut copii. Dar nu rezultă din întrebarea dvs. dacă aceștia au avut sau nu au avut soții supraviețuitoare. Iar în cazul în care au avut, devine interesantă ordinea deceselor (au murit ei/frații bunicii inaintea tatălui lor/străbunicul dvs. sau în ordinea ... firească - părintele inaintea copiilor săi?)
În plus, cei care nu copii, obișnuiesc să mai scrie câte un testament...
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
romascanu, moderator
Pai strabunicul meu a fost casatorit dar sotia lui a murit inaintea lui. La moartea strabunicului meu au fost mostenitori bunica mea , sora ei, si fratii bunicii mele. Doar bunica mea a avut copii pe tatal meu si pe unchiul meu, ceilalti 2 frati ai bunicii mele si sora ei nu au avut copii. Unul dintre fratie PAF a avut o sotie, care a murit dupa el , dar ea nu a facut succesiunea si a murit si ea. Deci inseamna ca toata averea ajunge la MME si MCD , nu-i asa? Care si ei sunt morti, deci eu mostenesc toata averea, asa este ? Daca am un certificat de calitate de mostenitor in care scrie ca mostenitorii strabunicului meu sunt bunica mea, fratii si si sora ei si un alt certificat de calitate de mostenitor unde scrie ca tatal meu si unchiul meu sunt mostenitorii bunicii mele, a fratilor mei si a sorei ei, nu este nicio problema, asa este ?
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
pisica300, utilizator
Mai puțin partea care revine soției supraviețuitoare a fratelui bunicii.
Aceasta a moștenit jumătate din averea soțului ei (în care se include și ceea ce a moștenit el de la tatăl lui, dacă el a murit după tatăl său). Iar cealaltă jumătate a fost moștenită de frații în viață ai defunctului ei soț. Iar dacă bunica dvs. nu mai era în viață la acel moment, partea ce i s-ar fi cuvenit ei din averea fratelui defunct a fost moștenită de copiii ei (nepoți de soră ai defunctului).

Pe scurt, 1/8 (adică jumătate din 1/4) din averea străbunicului dvs. a ajuns la soția supraviețuitoare a copilului său/fratele buncii dvs. (cu condiția, repet, ca soțul ei să fi murit după străbunicul dvs. Altminteri, ...uitați ce am scris. Este înfiorător de importantă ordinea deceselor. Pentru că nora nu își moștenește socrul, dar soția își moștenește soțul, care, la rândul lui, și-a moștenit tatăl (și prin acest mecanism, al retansmiterii, este posibil ca o parte din averea socrului să ajungă la noră).





Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
romascanu, moderator
Vreau sa va intreb ceva: Eu am un certificat de calitate de mostenitor facut la un notar in care scrie ca strabunicul meu are ca unici mostenitori pe bunica mea, sora bunicii mele si pe fratii ei. Apoi mai am un certificat de calitate de mostenitor unde scrie ca unicii mostenitori ai celor 4 copii ai strabunicului meu sunt tatal meu si unchiul meu, de acea sotie a unuia din cei 4 copii nu scrie nimic. Eu am certificat de mostenitor dupa unchiul meu si dupa tatal meu. Deci eu mostenesc totul dupa toti, iar pe sotia unuia din cei 4 copii , care oricum e moarta, nu ma mai intereseaza, ca oricum nu apare in niciun certificat de mostenitor. Deci eu iau toata averea, asa este ? Bunica mea a murit prima, apoi a murit al doilea frate PDR, apoi sora ei PSM, apoi PAF ( cel casatorit sau care traia in concubinaj, nu stiu sigur ) si apoi sotia/ concubina lui, dar se vede ca tata si unchiul au ascuns la notar ca acest PAF a fost casatorit , ca si asa el nu mai avea avere, ca o luasera comunistii, nu avea sotia lui pe ce sa faca succesiunea, ca stateau intr-o casa cu chirie. Dupa ce a murit PAF si sotia lui, tatal meu si unchiul meu au facut aceste certificate de calitate de mostenitori, ascunzand faptul ca el a fost casatorit, Oricum aceste certificate de calitate de mostenitor sunt valabile , si oricum sotia moarta a acestui unchi al tatalui meu si al unchiului meu, nu se mai intoarce din morti sa ceara averea pe care tatal meu si unchiul meu au recuperat-o prin instante. Asa ca eu iau totul, si acea sotie sa doarma linistita somnul de veci . ( si cred ca de acolo din mormant NU-I TREBUIE averea lui PAF , care o iau eu si nu o ia statul si cred ca si PAF este multumit ca ma iubea pe mine ) EU IAU TOATA AVEREA, NU-I ASA ? URAAAAAAA ! PAF nu putea sa faca succesiunea dupa tatal sau caci tatal sau a fost nationalizat , asa ca dupa ce au murit acesti 4 frati si sotia unuia dintre ei PAF , tatal meu s-a zbatut prin instante ca sa obtina averea strabunicului meu, daca ar fi spus ca unul din frati a avut sotie, nu-i mai dadeau magistratii nimic dupa acest frate ( unchi al lor) si se imputeau treburile si mai rau, asa ca tatal meu si unchiul meu au ascuns faptul ca unchiul lor a fost casatorit sau a trait in concubinaj cu acea femeie, care si-a batut joc de PAF.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
pisica300, utilizator
Bun, și atunci de ce ați simțit nevoia să ne scrieți sub titlul „probleme cu o succesiune”?
Căci ... nu-i nicio problemă, după acte. Deși, pe undeva, știți că cineva a fost sărit din ecuație. Deci care-i problema!? Ați vrut să testați dacă ...se bagă de seamă? Vă împiedică cineva să ...luați ceea ce, potrivit actelor, vi se cuvine?
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme hamarsold2019 hamarsold2019 Strabunicul meu P.D. a avut 4 copii: P.S.M. , P.A.F , P.D.R. , M.D.M.R. Eu am certificat de calitate de mostenitor unde se arata ca acesti 4 copii sunt unicii ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)