avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment

Buna dimineata!
Va rog sa-mi spuneti cum pot declara o firma falimentara?
Am acumulat datorii atat catre stat cat si catre furnizori si nu le pot plati.Mentionez ca nu am nici un bun in patrimoniu.
Cum procedez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters137562 , utilizator 12:35, 28 Iunie 2010
Cerere catre Tribunalul in a carui raza teritoriala isi are sediul debitorul + actele prevazute la art 28 din lege 85/2006 + taxa jud 120 lei + TJ 0,30 lei
Puteti sa solicitati declansarea procedurii insolventei in temeiul prevederilor art. 27 din Legea nr. 85/2006.
Art 28 din acelasi act normativ prevede actele care trebuie sa insoteasca cererea dumneavoastra.
Cererea se adreseaza tribunalului in a carui raza teritoriala isi are sediul societatea.
Daca nu aveti nici un bun in patrimoniu puteti sa solicitati instantei declansarea procedurii simplificate a insolventei ( art 1, alin. 2, lit.c) pct. 1 ) si desemnarea in cauza a unui lichidator ( daca dvs cereti intrarea in insolventa aveti dreptul sa solicitati si numirea unui lichidator cu care in prealabil sa negociati onorariul).
Daca cererea se admite, se va intra in faliment, prin procedura simplificata, iar lichidatorul va intreprinde operatiunile specifice lichidarii, asa cum legea prevede.
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
ContSters137562, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de faliment laura manoliu laura manoliu Buna ziua! Un SRL cu activitate suspendata din 2009,cu datorii la stat dar si la alti creditori(chirie restanta) poate intra in faliment? Care ar fi pasi de ... (vezi toată discuția)
Ce trebe sa fac ca sa pun firma in faliment pitonul2010 pitonul2010 am o firma de calculatoare si de internet si dupa cum se stie in romania nu merge nimica bine vreau sa o inchid dar problema cea mai mare este ca am datori de ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma edusa edusa ce implica o dizolvare de firma?? daca firma are datorii ce se-ntampla cu ele? cum este mai eficient radierea sau dizolvarea? (vezi toată discuția)