avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legal sau ilegal in cazul unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legal sau ilegal in cazul unei asociatii de proprietari ...

Buna seara,
Pentru cine ma poate ajuta si pe mine (si chiar va rog :) ) am si eu cateva intrebari legate de ceea ce face asociatia de proprietari:
a) este legal sa inchida o iesire/intrare in bloc?(zidit perete pentru a-si face camera pentru asociatie);
b)daca se inchiriaza unei persoane un balcon de serviciu ce ar trebuii sa faca?(nu trebuie facut un contract de inchiriere cu toti proprietarii de pe scara legalizat la notariat?). aceeasi intrebare o am si pentru un spatiu comun din bloc ocupat pentru "biroul" asociatiei.
c)unde pot face reclamatie sau cui ma pot adresa daca observ mai multe nereguli in administrare (nu unei persoane din asociatie deoarece toate merg cum se spune mana in mana :) )
d)pot sa ies din asociatia de proprietari si sa-mi administrez singura apartamentul si ce mai tine de el?
Ar mai fi si altele dar deja sunt destule :). Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:52, 28 Iunie 2010
1. Nu e legal sa se zideasca o a doua iesire din cladire. In caz de cutremur, incendiu etc, acea iesire trebuie sa fie functionala. Se poate face reclamatie la ISU pentru blocarea usii, primarie pentru autorizatie de constructie.

2. In cazul inchirierii unui balcon comun, comitetul executiv trebuie sa faca un contract de inchiriere (evident cu plata unei chirii) si respectivul sa aiba acordul proprietarilor de pe acel palier. Administratia poate folosi un spatiu din proprietatea comuna pentru utilitatea comuna a locatarilor, fara a-l inchiria de la acestia. Problema nu poate fi transata decat in cadrul asociatiei. Contractul nu trebuie neaparat facut la notar decat daca este de lunga durata sau inchirierea este deja concesionare.

3. In general autoritatea imediat superioara care monitorizeaza activitatea asociatiilor de proprietari este primaria, dar se poate apela si la ISU, cum v-am spus mai sus, la politia de proximitate.....

4. Daca iesiti din asociatie nu aveti niciun avantaj intrucat va trebui sa platiti absolut aceleasi cheltuieli ca si pana acum, va trebui sa va supuneti acelorasi reguli ca si pana acum, in schimb nu va veti putea implica in activitatea asociatiei in niciun fel.
E mai benefic sa monitorizati si sa cautati sa indreptati lucrurile din interior, decat dinafara, parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spațiu comun ocupat abuziv bebexo bebexo Bună ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc. Unul din vecini a ocupat balconul unde este ghena și scara de acces către terasă blocului prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu locuiesc la et 3, intr un bloc de 4 etaje. in urma ... Disa84 Disa84 Buna ziua! Eu locuiesc la et 3, intr un bloc de 4 etaje. In urma cu 25 de ani, vecinul de deasupra, a venit la parintii mei sa ii intrebe daca ii deranjeaza ... (vezi toată discuția)
Probleme cu presedintele blocului dorinamarin dorinamarin Buna ziua Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac in legatura cu aceasta problema: Locuiesc in acest bloc din 1994 si de la inceput am avut problema cu ... (vezi toată discuția)