avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

cf articolului 79 din codul muncii, paragraf/aliniat 5: Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele. Asta inseamna si concediul de odihna !!! De ce sunt obligat sa merg la serviciu, daca seful meu direct mi-a semnat concediu, iar cei de la personal spun ca perioada de preaviz se mareste cu nr de zile de concediu?
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 17:58, 2 Septembrie 2007
si preavizul cand l-ati facut?
preavizul l-am facut in 18 iunie si am si nr de inregistrare
suspendarea CIM suspenda corespunzator si perioada de preaviz. Dar concediul de odihna nu este suspendare , deci nu poate prelungi preavizul. Asa ca daca e aprobata cererea de CO, termenul de preaviz este tot de 15 zile calculat de la data depunerii notificarii de demisie.
multumesc foarte mult
:D
Corect.
Concediul de odihna nu suspenda CIM-ul, deci nici perioada de preaviz.
Termenul de preaviz (in cazul demisiei) a fost introdus in ideea ca angajatorul sa nu ramana cu postul descoperit peste noapte si sa aiba timp sa gaseasca un inlocuitor pt persoana care demisioneaza.I
n speta de fata, daca angajatorul a semnat cererea de CO, inseamna ca ori nu s-a gandit la consecinte ori nu e nici o problema ca postul ramane fara angajat (fizic vorbind) pe aceasta perioada.

Alte discuții în legătură

Concediu legal in preaviz cbrescan cbrescan concediul legal in preaviz poate fi efectuat in timpul preavizului fara prelungirea acestuia? (vezi toată discuția)
Codul muncii: demisie cu preaviz in concediu de odihna e posibil? sz_mse sz_mse Buna ziua, Am contract individual de munca avand inca clauza de preaviz de 15 zile calendaristice. Acum 2 saptamani mi s-a aprobat concediu pe 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat oliviuganceanu oliviuganceanu Am 6 zile de concendiu de odihna ramase neefectuate din anul trecut.in prezent mi-am depus demisia si sunt in zilele de preaviz;vreau sa stiu daca pot cere ... (vezi toată discuția)