avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie pe o jumatate dintr o locuinta dobandita prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie pe o jumatate dintr o locuinta dobandita prin legea 112

as dori foarte mult sa ma ajutati,locuiesc intr o casa cu tatal meu care a ramas proprietar in urma decesului mamei,nu s a facut succesiunea,suntem 3 copiii dar doar eu locuiesc cu el impreuna cu familia mea,tatal meu vrea sa doneze partea luyi altui copil care nu sta cu noi,nu a contribuit cu nimic la intretinerea casei,mentionez ca aceasta casa a fost cumparata in rate de la icral cu legea 112 si au trecut 2 ani de cand a achitat o.poate sa faca lucrul asta?legea ii permite sa si doneze partea daca au trecut 2 ani de cand a terminat de achitat?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 23:04, 30 Iunie 2010
tatal dvs nu va putea instraina vreo cota din acest imobil pana nu veti dezbate succesiunea.
ulterior va putea face un act de instrainare cu privire la cota dansului.
nu mai este valabila legea cu privire la faptul ca nu se poate înstraina 10 ani de cand a cumparat o?e vorba de legea 112.
:) chiar daca nu a trecut termenul de 10 ani, act se poate incheia sub termen si conditie.
si daca tatal meu moare pana se împlineste termenul,poate beneficia de actul facut?
in privinta mostenitorilor termenul de 10 ani nu se mai aplica,

Alte discuții în legătură

Informatii despre deschiderea succesiunii Bravisima Bravisima Buna seara, In urma decesului mamei mele care a survenit in urma cu doua luni, tatal meu sustine ca a depus la Serviciul Starii Civile cerere de deschidere ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune adrosz adrosz Buna ziua! Am cateva intrebari referitoare la succesiune dupa decesul unuia dintre parinti. Ca fiica mostenitoare, pot ceda dreptul meu mamei mele, insa cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune modalitati de despagubire musca cornel musca cornel mama a decedat de un an jumate , tata traieste si eu locuiesc cu el ,nu am facut inca succesiunea mai am un frate cat are dreptul din apartamentul parintilor ... (vezi toată discuția)