avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Card de credit cadou
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Card de credit cadou

A venit un curier si mi-a adus un cadou. Un card de credit pe care il pot activa cu un simplu telefon la cei care l-au emis Cetelem. Intrebarea mea este: dupa ce il activez si logic cheltuiesc banii, au vreo baza legala sa ma faca sa le dau banii inapoi sau ei mizeaza doar pe bunul simt al omului. mentionez ca nu am semnat nimic, absolut nici un act.
Cel mai recent răspuns: otis , utilizator 12:38, 22 Iulie 2007
Fa proba! Apoi spune-ne si noua ce s-a intamplat. Eu sunt sigur ca stiu ei bine ce fac cu cardurile si cu siguranta la activarea cardului iti vei exprima consimtamantul. Cred ca iti vor scoate si casa la licitatie in mod legal daca indraznesti sa nu iti achiti datoriile :))
Stati linistit ca nu ploua cu bani. Acel card este de credit pentru cumparaturi in reteaua Flanco-Cetelem.L-ati primit cadou pentru ca ati cumparat ceva de la ei,candva. Daca doriti sa luati ceva de la ei, mergeti cu cardul si vi se aplica niste reduceri sau promotii. Cu alte cuvinte , un credit de cumparaturi din magazinul lor , asa cum e si Carrefour cu cardul BRD. Pentru mai multe detalii intrati pe site ul lor si o sa va lamuriti.
Intre timp am mai vb cu cineva si mi-a zis ca se pot scoate si bani cash, nu doar sa cumperi din magazinele lor. Cum te pot constrange daca nu semnezi absolut nici un contract?
E atat de greu sa sunati la ei sa i intrebati ce puteti face cu acel card?
Nu ii este greu sa sune.
Problema ridicata e alta. Altfel spus persoana in cauza intreaba: "Am primit un card cu care pot scoate bani cash din bankomat, nu am semnat nimic nicaieri, le pot trage teapa ???"

Si raspunsul e:
nu puteti sa le trageti teapa, sunt ei mult mai vicleni decat dumneavoastra. Sfatul meu e sa nu tentati la bani nemeritati ca s-ar putea sa friga!

Si apropo, sa stiti ca ati semnat pentru card, mai demult, atunci cand ati cumparat din magazin "aspiratorul", sau altceva.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2007
Adrian Copil, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Reclamatie emag loredanadumitrache loredanadumitrache Unde as putea face o plangere impotriva companiei EMAG, dat fiind faptul ca ofera carduri cadou care nu se pot folosi decat pentru achizitionarea anumitor ... (vezi toată discuția)
Credite- imposibilitate plata ContSters313331 ContSters313331 Buna ziua! Am cumparat produse electronice de la Flanco cu plata in 60 de rate lunare , am dus ratele pana la capat imediat dupa ce-am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Pacalit de flanco yoos26 yoos26 Buna ziua, solicit un sfat vis a-vis de cea mai recenta practica Aa Flanco. In anul 2003 luna DECEMBRIE am contractat un credit pe durata de 3 ani(valoare ... (vezi toată discuția)