avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... moºtenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

moºtenire

Bună ziua,
Mă numesc Raluca şi sunt din Suceava.Bunicul meu s-a despărţit de bunica şi s-a recăsătorit.Mama mea a moştenit o suprafaţă de teren de 36 ari de la el, dar nu a apucat să facă actele pe ea cât a fost în viaţă.
Acum soţia acestuia ar vrea să o treacă pe mama, ea având titlu de proprietate pe acel teren.Care sunt demersurile care trebuie făcute şi care ar fi cea mai simplă şi ieftină cale ca soţia bunicului meu să treacă terenul pe mama.Ţin să precizez că ea este de acord şi vrea să se descarce de acel teren, numai că am auzit că sunt costuri destul de mari la notar.
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: ralukdas , utilizator 11:09, 5 Iulie 2010
donatia este cea mai ieftina.. asta daca cea de a doua sotie a bunicului numai are si alti copii care pot contesta donatia si cere reductiunea acesteia
Vă mulţumesc pt. răspuns!
Da are doi copii, dar şi aceştia sunt de acord, însă nu se ştie pe viitor.
Dar dacă după aceea mama intabuleză terenul respectiv, mai poate fi contestată donaţia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau donatie sau alta varianta coldteam coldteam Buna, si multumesc anticipat pt ajutor. In primul rand vreau sa va spun ca ma intereseaza cea mai ieftina varianta. Bunicul meu are o casa (si terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in acest caz. CornelCornel CornelCornel Buna ziua!in 1996 bunicul meu a cumparat o casa nationalizata si el o putea trece pe numele altuia dupa 10 ani adica in 2006.In acel an bunicul meu ia dat ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)