avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se procedeaza in acest caz.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se procedeaza in acest caz.

Buna ziua!in 1996 bunicul meu a cumparat o casa nationalizata si el o putea trece pe numele altuia dupa 10 ani adica in 2006.In acel an bunicul meu ia dat baiatului sau un teren in valoare de 150.000Euro pe care si;a construit o casa,unchiul meu ia zis lu tata:"daca e,eu iau locul de casa si tu ramai cu casa",tata a fost deacord.Bunicul meu a semnat actul de donatie sau de vanzare catre unchiul meu iar la cateva luni a murit si nu a mai apucat sa ii treaca casa pe numele lu tata.Acum unchiul meu sa sucit si vrea bani in schimbul renuntarii lui la acea casa,mama lor fiiind in viata,ei ii revine 50% din casa + un sfert celalalt 50% in total 62,5%,restul de 37,5% le revine copiilor.Normal unchiul meu trebuia sa semneze fara nicio pretentie dar sa razgantit.Cum putem proceda fara ca sa ii dea tata banii ca sa cedeze partea lui?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CornelCornel , utilizator 14:14, 5 August 2009
Daca terenul a fost donat unchiului dv. puteti solicita in instanta raportul acestei donatii, daca a fost vinsut v-a trebui sa dovediti ca a fost in realitate o donatie deghizata. Oricum faptul ca nu renunta la succesiune va ingreuneaza situatia
Dacă puteţi dovedi că actul încheiat pe teren a fost cu titlu gratuit (donaţie), puteţi cere reducţiunea acesteia pînă la cotitatea disponibilă. Cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este să angajaţi un avocat încă de pe acum, înainte de dezbaterea succesiunii, pentru a negocia cu unchiul dumneavoastră.
avand in vedere valoarea terenului primit de unchiul dvs cu titlu de donatie sa zicem , de la bunicul dvs ., se poate invoca reductiunea liberalitatilor excesive.
iar daca este vorba de un act de vanzare-cumparare intre bunic si unchiul dvs ., se poate invoca neplata pretului , prezumandu-se a fi in fapt vorba despre o donatie deghizata .
intrucat traieste si bunica, este dansa de acord sa renunte la partea sa succesorala in favoarea tatalui dvs .?
Ea este de acord sa ii cedeze tatalui meu partea sa si a bunicului meu,dar sa vedem ce facem cu partea unchiului care vrea bani.Unchiul meu a facut actele la locul accela pe furisi cum sar zice,nu a stiut nimeni pana nico bunicul meu nu a stiut ce semneaza acolo ne'a zis dupa ce a venit.Unchiul meu a facut act de vanzare-cumparare nu donatie dar nu ea dat nici un ban si acum mai vrea si o parte din casa paranteasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune NAIKKO NAIKKO Buna ziua, bunica a decedat in urma cu 3 ani si pana in acest moment nu s-au facut demersuri pentru sucesiune. Bunicul este inca in viata si au 2 fii : pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire rog ajutor bla bla bla bla Buna ziua as avea o intrebare bunicul a decedat la fel si tatal meu.eu am acceptat mostenirea(sunt nepoata de fiu decedat) astfel bunica nu si-a putut ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune Iuliaraisa Iuliaraisa Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme, bunicul meu a decedat acum 5 ani, ramanand in viata decat bunica mea, ... (vezi toată discuția)