avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare restante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare restante

Proprietarul unui apartament a decedat. Nu s-a dezbatut nici o masa succesorala, acesta avand o fiica plecata din tara si de care nu se cunoste nimic. Concubina proprietarului sta in apartament fara sa achite nici un ban la intretinere, ajungand la sume de cca 7000 lei.
Pentru o actiune in instanta, impotriva cui trebuie sa se indrepte asociatia de proprietari, neavand date de indentificare decat ale acualei "chiriase"
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 14:54, 6 Iulie 2010
Faceti demersuri la SPCLEP- si veti afla daca mai are si alte rude pentru a afla despre fiica acestuia. Un eventual proces va fi pornit impotriva paratului-debitor decedat, prin urmas... fiica sa sau alt urmas.. Va trebui sa fie depusa copia certificatului de deces. Dar... concubina lui. are forme legale acolo? In ce calitate? Daca este chirias, iar asociatia cunoaste aqcest aspect, poate fi chemata in judecata si ea. Are obligatia de a achita parta ei de cheltuieli -servicii, iar de la decesul titularului apartamentului, plateste doar ea, pentru cheltuielle comune si consumurile din apartament. . Daca este chirias cu forme legale poate fi reziliate formele in caz de neplata.
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
nu se poate executa un chirias
Va multumesc pt. raspuns.
Locatara apartamentului, in afara de adresa de buletin de la data cand o fi fost luata in spatiu, altceva nu are. Nu exista contract de inchiriere sau alt document care sa-i confere dreptul de a locui acolo. Doar adresa de buletin.
Daca este luata in spatiu, inseamna ca acolo este domiciliul ei si puteti sa o chemati in judecata. Procesul este de recuperare a sumelor restante la intretinere, in primul rand....si apoi, in caz ca nu se pot obtine aceste sume de la ea...s-ar pune problema proprietatii.
asociatie de proprietar a scris:

Va multumesc pt. raspuns.
Locatara apartamentului, in afara de adresa de buletin de la data cand o fi fost luata in spatiu, altceva nu are. Nu exista contract de inchiriere sau alt document care sa-i confere dreptul de a locui acolo. Doar adresa de buletin.


CU atat mai bine. a fost concubina celui decedat, are domiciliul acolo, a locuit si inca locuieste acolo , are obligatii fata de asociatie, pentru servicii si coinsumurile apartamentului, Asa cum foloseste si locuieste in bunurile celui decedat, asa trebuyie sa participoe la achitarea datoriilor facute impreuna cu el. Somati-o si apoi deschideti proces, aratand ca ar domiciliul acolo.

Alte discuții în legătură

Recuperare restante pandatao pandatao Buna ziua. Cum putem recupera restantele de la cineva care nu este proprietarul apartamentului, insa este mostenitorul proprietarei decedate, are buletin pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de la mostenitori gabrielacone gabrielacone Proprietarul apartamentului a decedat in mai 2009. Mostenitorii lui care sunt majori si necasatoriti au locuit dintotdeauna la acea adresa. Ce se poate face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, imi spuneti va rog cum poate beneficia mama mea de ... Maricica124 Maricica124 Buna ziua, imi spuneti va rog cum poate beneficia mama mea de ajutor la facturile de energie si gaze avand in vedere ca are venit de 800 lei/ luna dar ... (vezi toată discuția)