avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit retroactiv apartament - cum aflu cat am de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit retroactiv apartament - cum aflu cat am de platit in realitate?

Buna ziua!
Am o problema pe care nu stiu cum pot sa o rezolv.
Bunicii mei din partea tatalui au murit in anul 2005, la doar 6 zile diferenta unul de celalalt. In momentul respectiv nimanui nu ii statea capul sa rezolve ceva cu apartamentul care a ramas dupa ei, iar cand ne-am mai linistit nu au existat banii necesari pentru succesiune.
Tata este singurul lor copil si neexistand problema ca va vrea cineva casa am asteptat sa strangem banii pt succesiune.
Bunicul meu era veteran de razboi si nu platea impozit la casa, dar noi stiind ca nu mai beneficiem de aceasta scutire am vrut sa platim anual taxa, insa cand am fost la autoritatea competenta ni s-a spus ca nu putem face plata pana nu este casa pe numele tatalui meu.
Anul aceasta a venit o hartie de la ei prin care i se cereau bunicului (care nu mai este) actele sa dovedeasca de ce nu plateste. Discutand cu functionarul respectiv si explicand situatia a spus ca putem face plata pentru impozitul din acesti ani
(6 la numar), cu toate ca in 2005 ni s-a spus ca este imposibil.
Problema este ca impozitul cumulat este foarte mare - respectiv 1350 RON pentru 6 ani, tinand cont ca pentru anul 2010 este de 140 RON.
Intrebarea ar fi cum pot afla daca aceasta este suma corecta, in ce lege scrie daca se aplica retroactiv penalizarile pe fiecare zi in parte, care au fost adoptate abia in toamna 2009. Pun aceasta intrebare intrucat doamna care a facut calculul parea cam stinghera in utilizarea calculatorului.

O alta intrebare ar fi daca exista posibilitatea sa fie facut o singura succesiunea dupa cei doi bunici, intrucat tatalui meu i s-a cerut sa faca succesiunea separat dupa tatal lui si dupa mama lui, chiar daca cei doi au murit la o perioada atat de mica unul de celalalt (doar 6 zile...) si nu stim in ce lege sa gasim mai multe amanunte despre acest subiect.

Va multumesc anticipat tuturor pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Mostenire dana087 dana087 Buna seara, Problema mea suna in felul urmator: Tatal meu a murit, mama lui(bunica mea) plateste in prezent impozit pentru niste pamanturi dintr-un sat unde ... (vezi toată discuția)
Refuz plata impozit loc de veci... drgaby drgaby Buna ziua... Vreau sa va supun atentiei o problema cu care ma confrunt si va rog in acelasi timp sa ma ajutati sa ies din incurcatura (daca se mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune urgenta luk100 luk100 Parintii mei au decedat: -tata 1994; mama 2005. Ei au locuit in casa bunicii dinspre mama, din 1944 pana in 1950 dupa care casa a fost pusa la dispozitia ... (vezi toată discuția)